Мечтан финал в пустинята

Мечтан финал в пустинята

Двамата тенисисти във вероятно най-добра форма в момента се изправят един срещу друг във финала на турнира от сериите “Мастърс” в Индиън Уелс - Роджър Федерер срещу Хуан Мартин дел Потро. Маестрото регистрира 17-а поредна победа от началото на година и записа личен рекорд за успешен старт на сезон, а Кулата от Тандил е с десет последователни успеха на кортовете.



За аржентинеца това е четвърти финал в “Мастърс” турнир и първи от Шанхай 2013 година, като ще се надява да вдигне и първата си титла от най-високата категория на АТР. Швейцарецът пък изпревари Иван Лендъл със стигането на общо 147-ми финал в кариерата си, като ще се надява на 98-ма титла от всички турнири, включително 28-ма от “Мастърс”.

Федерер изобщо не изглеждаше внушително на корта срещу Борна Чорич в полуфиналите и изоставаше два пъти с пробив след загубата на първия сет, но успя да осъществи обрат срещу 20-годишния хърватин. Дел Потро бе безкомпромисен срещу възраждащия се Милош Раонич и му даде само пет гейма. Тази победа бе юбилейната 400-на за Дел Потро, който е едва вторият аржентинец в историята с такъв брой спечелени мачове, след Гийермо Вилас (929).

Федерер е спечелил 18 от 24-те мача с Дел Потро, като 9 от последните 11 са били решавани в последен сет, включително епоса 19:17 за Маестрото на Олимпийските игри в Лондон 2012. Аржентинецът обаче има предимство, когато среща Маестрото във финали - 3:2 победи. Последната голяма победа на Кулата от Тандил е на четвъртфиналите на US Open 2017, когато елиминира Федерер в четири сета.

“Имали сме много оспорвани мачове в миналото. Големи мачове. Спомням си полуфинала на “Ролан Гарос”, финала на US Open, полуфинала на Олимпийските игри, финалите в Базел, Шанхай, няколко срещи на Финалите на АТР. Основно играем решителни сетове, така че ще е вълнуващ сблъсък. И двамата ще се опитваме да заличаваме добрите страни на другия, като си мисля, че и на двамата ни харесва да играем един срещу друг”, споделя Федерер.

“Обичам да играя с Роджър, винаги мачовете помежду ни са страхотни. Той е фаворитът, но ще опитам всичко. Побеждавал съм го и знам какво се изисква. Ще е добре да сравня нивото си с неговото на този етап от

тенис

сезона”, коментира Кулата от Тандил.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти