Бенфика поведе в Португалия, за Спортинг всичко приключи (видео)

Бенфика поведе в Португалия, за Спортинг всичко приключи (видео)

След 28-ия кръг в португалското първенство кандидатите за титлата окончателно бяха сведени до два. Бенфика очаквано победи у дома Витория (Гимараеш) и поведе в класирането, но има мач повече от фаворита Порто. Спортинг (Лисабон) пък загуби тежкото гостуване на Брага и вече изостана сериозно, като дори рискува да отстъпи третото място на днешния си съперник.

Жонас Гонсалвеш откри резултата за Бенфика на "Ещадио да Луж" в 45-ата минута от дузпа. В 78-ата минута отново той оформи крайното 2:0 за "орлите" след атрактивно центриране с пета на Раул Хименес. Това беше гол №32 за бразилския нападател през сезона.
Спортинг се нуждаеше от задължителна победа срещу Брага и беше по-добрият отбор до почивката, но Бас Дост и компания пропуснаха няколко добри положения. През второто полувреме ролите се смениха, а в 87-ата минута Рафа Силва с глава донесе успеха на домакините. Малко преди това Кристианo Пичини от Спортинг получи червен картон.

Брага вече има 7 поредни победи. За последно тимът загуби от Порто в началото на февруари. В понеделник "драконите" гостуват на Беленензеш и ще могат да се върнат на върха в таблицата.

Португалия, Примейра лига - 28-и кръг:

БЕНФИКА - ВИТОРИЯ (ГИМАРАЕШ) 2:0
1:0 Ж. Гонсалвеш (45) д.
2:0 Ж. Гонсалвеш (78)

БРАГА - СПОРТИНГ 1:0
1:0 Р. Силва (87)

КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички