Иван Зайцев: Семейството е най-красивата ми победа

Иван Зайцев: Семейството е най-красивата ми победа

Посрещачът на лидера в италианското първенство Сър Сейфти Конад (Перуджа) Иван Зайцев даде интервю пред сайта на личния си спонсор Red Bull. "Царят" разказва как бащинството и любовта са променили живота му, а също споделя, че най-важната победа не е титла или купа. А семейството му. Волейболистът разкрива и другата си страна: мъжът и бащата Зайцев.  

"Отворих очите си към един свят, който не познавах, напълно разбрах смисъла на думите отговорност, любов и пожертвувание", казва Зайцев, със същите думи, които спортистите използват, когато говорят за работа и резултати на високо ниво, но с различен смисъл. 

"Заслугата за всичко е на Ашлинг: имах късмет, че срещнах жена, която успя да влезе в дълбините на душата ми. Любовта ме усъвършенства като човек, направи същото и с моята спортна кариера". Това не е случайно, тъй като съпругата му Ашлинг Сироки, е и негов мениджър. Двамата имат две деца - Саша и Сиена (родена преди почти 3 месеца). 

zaytsev_ivan zaytsev_ashling

"Да бъдеш баща е откритие, защото децата растат и се променят постоянно, но с тях и аз за себе си изградих голяма стабилност. Някои неща, които съм правил преди, не само не мога да ги правя, но и нямам нужда. Интересувам се най-вече от неща, които всъщност не съм имал и благодарение на семейството ми го разбрах." 

За професионалист на неговото ниво не е лесно да се съчетае работата и семейството. Начинът, по който Иван се съобразява с поетите от него ангажименти, обаче се е променил: "Имам много мачове, но сега чувствам необходимост да прекарвам възможно най-много време у дома", признава той. "Освен, че това помага на съпругата ми да израства и да възпитава децата, е важно да поддържаме и здравословни отношения като двойка".

Но ако спортистът Зайцев знае всичко, същото ли се отнася за бащата? "Само защото прекарвам по-малко време вкъщи, в сравнение с жена ми, се опитвам да не съм прекалено строг в очите на децата си. Играя с тях, но не се отказвам да покажа начина си на мислене и авторитета си като баща." 

zaytsev_perugia

Когато говорите със Зайцев, вниманието ви не може да не бъде привлечено от татуировките му - очевидно има и такива, посветени на семейството: "Те разказват за емоциите в моя живот. На лявата ми ръка са съпругата ми Ашлинг и синът ми Саша, които играят един с друг. Сега искам да направя една, с която да отпразнувам раждането на Сиена, но все още не съм имал време." 

Зайцев сега е спортист, който е достигнал пълна зрялост. Бащинството също е променило начина, по който е възприемал нещата в миналото: "Баща ми се състезаваше за руския национален отбор, а в миналото имахме търкания, но сега, когато съм баща, разбрах и приех неговата гледна точка. Сега отношенията ни са добри." 

Говорейки за зрялост, дори и "неговата" Перуджа изглежда зряла, за да постигне целите си на високо ниво, след първото място в редовния сезон на Серия А1 и груповата фаза на Шампионската лига: "Сега идва най-хубавият момент - възможността да играя за двете основни цели на сезона - евротурнирите и първенството. Всеки състезател мечтае да играе такива мачове. Мисля, че развитието на този сезон ни помага да направим млад, но амбициозен отбор. Чувствам се готов и зареден, осъзнавайки факта, че никой не ни е дал нищо наготово и никой никога няма да го направи."

BGvolleyball.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти