Иван Зайцев си тръгва от Перуджа

Иван Зайцев си тръгва от Перуджа

Това, което президентът на Перуджа Джино Сирчи обяви преди близо два месеца, бе потвърдено от самия Зайцев – той няма да остане в тима на шампионите на Италия и носители на Суперкупата.

Иван Зайцев: Семейството е най-красивата ми победа

“На всички е ясно, че не се чувствам добре на този пост, на който играя. И това беше известно и на президента Сирчи, когато подписах договора си с Перуджа през 2016 година. Уговорката беше, че в началото , ще играя като посрещач и след това постепенно ще получа шанс да се върна на поста, на който се чувствам най-комфортно , а именно- диагонал.  Много добре знаех, че, за да се върна като диагонал, имам нелеката задача да се конкурирам с Атанасийевич. След като клубът поднови договора с него, а той направи изключителен сезон, мен никой не ме потърси за преговори. Перуджа направи своя избор, а не аз – каза Зайцев пред италианкия “Кориере дела Сера”.

zaytsev_perugia

"Царят” както го наричат на Ботуша говори и по случая “обувки”, който го извади от националния отбор на Италия.

Нямаше проблем със спонсорите и никога не е имало такъв. Бих носил Мудзуно, но само ако моделът отговаря на характеристиките съобразен с това, което аз искам. За мен правилата са важни, но и здравето ми. ”

Зайцев сподели чудесна новина за италианските фенове, когато беше попитан дали ще приеме покана да се присъедини към националния отбор на Италия за световното първенство на през 2018 г.

“Да играеш вкъщи е уникална възможност. Не мога да си представя да не съм част от тима. Единственият медал, който ми липсва е от Световно ” завършва Зайцев.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти