Страхотен нокаут във втори рунд за Тервел Пулев! (видео)

Родният представител в полутежка категория Тервел Пулев записа по крайно убедителен начин 10-ата си победа на професионалния ринг, след като нокаутира Ласло Пензеш 50 секунди преди края на втория рунд! Двубоят бе предпоследен от галавечерта във Виена и приключи много бързо, като Пулев прати съперника си в нокдаун три пъти, преди да го откаже със страхотно ляво кроше, след което съдията дори не си направи труда да започне отброяване и направо установи нокаута.

"Той гледаше да ме задържа повече. Имах късмет, че направих много добро ляво кроше. Първо трябва да понамаля малко темпото, имам нужда от малко почивка, защото направих и този месец три мача, всеки месец имам по три мача", каза Тервел на ринга след победата (вижте тук пълното му изказване).

По-малкият от двамата братя Пулев се понесе към ринга в червена униформа и под звуците на AC/DC - Highway to hell. Появата му предизвика бурни овации от публиката в залата, като голяма част от нея бе от наши сънародници. На кантара по-рано българинът закова 91 кг, както беше и в предишната му битка, а съперникът му се оказа малко по-лек - 88.6 кг.

РУНД 1

Пензеш от самото начало започна да търси клинчовете и откровено се опитваше дори да повдигне Пулев във въздуха.

Само 1:40 минути обаче бяха необходими на Тервел да предугади нечистата стратегия на противника си и с първата чиста комбинация в главата на унгареца се стигна до първия нокдаун в мача

! Два десни прави, два леви ъперкъта и ляво кроше в целта пратиха унгареца на колене. Пензеш се изправи и продължи да търси близката дистанция, както и да навежда главата си, а Пулев използваше няколкото си възможности да го намери чисто, като съперникът му започна да се задъхва още на този етап.

РУНД 2

Пензеш се понесе напред, без да може да докосне тялото на

Пулев, който пък отново го постави буквално на колене с комбинация ляво и дясно кроше

. Унгарецът не спираше да държи по-високия от него българин, но

падна на пода за трети път в мача при 68 оставащи секунди до гонга, когато Пулев засипа тялото му с няколко леви крошета. Краят дойде точно 50 секунди преди последната за рунда сирена, когато ляв прав на Тервел толкова разлюля унгареца

, че той се срина на земята и за рефера това бе напълно достатъчно да оповести нокаута!

Тервел Пулев не показа милост срещу Редко в Берлин@@@
ПРЕДИ МАЧА НА ТЕРВЕЛ ПУЛЕВ СБОРЕН ОТБОР НА БЪЛГАРСКИ ОЛИМПИЙСКИ БОКСЬОРИ СЕ ИЗПРАВИ СРЕЩУ АВСТРИЙСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ТИМ

Унгарецът бе първият непобеден досега опонент за Тервел, но предложи единствено клинчове и задържане, като се стремеше да е на близка дистанция. В случаите, когато не правеше това, стоеше на колене на пода, защото Пулев бързо намери пролуки в защитата му и го засипа с точните си комбинации.

Така Тервел се поздрави с десета победа и девети нокаут, като само предпоследният му двубой с Валери Брудов се проведе за всичките 24 минути на 8-те рунда, но все пак българинът спечели с убедително единодушно съдийско решение (79-73, 78-73, 78-74).

39-годишният унгарец Пензеш имаше досега 7 победи, 6 с нокаут, но бе напълно обезличен от българина, който го унищожи на ринга за по-малко от два рунда с разнообразните си офанзиви - леви ъперкъти, десни и леви прави, леви и десни крошета, както и точно пласирани удари в тялото.

Благодарение на зрелищния си успех над унгареца Тервел Пулев ще се приближи максимално не само до влизане в европейската ранглиста, но и до европейска титла, която е трамплин за атакуване на най-ценните пояси в професионалния бокс - световните. По подобен начин Кубрат Пулев стана европейски шампион през 2012 година и 2 по-късно получи първия си шанс да атакува световна титла, когато загуби от Владимир Кличко.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти