Безмилостен Надал помете и Зверев (видео)

Безмилостен Надал помете и Зверев (видео)

Световният №1 Рафаел Надал напомни на всички защо е наричан “Краля на клея”. 31-годишният левичар разгроми с 6:1, 6:4, 6:4 четвъртия в световната ранглиста Александър Зверев в четвъртия мач от 1/4-финалния сблъсък за “Купа Дейвис” в Световната група между Испания и Германия. По този начин Рафа изравни резултата в двубоя - 2:2 победи. Вчера Германия взе аванс от 2:1 след мача на двойки, а в решаващата пета среща днес в момента играят ветераните Давид Ферер и Филип Колшрайбер.

Надал надигра категорично Зверев за 2 часа и 16 минути на клея във Валенсия, като в първия сет бе безпощаден и даде само гейм на младия си съперник, който на 20 април навършва 21 години. Втората част започна с размяна на пробиви, като първо Надал взе подаването на противника си, но Зверев направи рибрейк за 1:1. В петия гейм испанецът отново проби, поведе с 4:2 и без особени проблеми затвори втората част в своя полза. В третия сет Надал направи два поредни пробива и поведе с 4:1. Зверев върна единия пробив в шестия гейм, но нямаше сили за нещо повече и преклони глава пред носителя на 16 титли от “Големия шлем”.

Надал се завърна тази седмица в “Купа Дейвис” след двумесечно отсъствие от кортовете поради проблеми с бедрото. В петък той помете с 6:2, 6:2, 6:3 Колшрайбер, а днес бе безмилостен и срещу Зверев.

Междувременно, за 1/2-финалите вече се класираха САЩ и Франция. Американците поведоха с 3:0 победи срещу Белгия, а “петлите” елиминираха Италия, вземайки непреодолим аванс от 3:1. Французите чакат в следващата фаза Испания или Германия. Хърватия пък води с 2:1 на Казахстан и също е много близо до класиране на полуфиналите.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички