Малка спортна звезда, голямо име: Новият Opel Corsa GSi

Малка спортна звезда, голямо име: Новият Opel Corsa GSi

Чиста прецизност и чисто удоволствие от шофирането: Това с което Opel Insignia GSi вече впечатлява в средния клас, ще бъде пренесено и в сегмента на малките автомобили под формата на новия Opel Corsa GSi. Една прецизна спортна машина, която се превръща във виртуоз на завоите, благодарение на спортната ходова част с фини настройки, направени на Северната дъга на "Нюрбургринг".

Верен на мотото "горещ, по-горещ, Corsa GSi" малкият автомобил с три врати впечатлява с прецизните си линии: той има характерен дизайн с големи въздушни отвори, скулптуриран преден капак, ярко изразен заден спойлер и прецизно моделирани странични прагове. В предната част дръзкият Opel GSi е с голяма предна решетка с дизайн на пчелна пита и централен марков знак със светкавица Opel Blitz визуално поддържан от две крила – всичко това съчетано с корпуси на външните огледала за обратно виждане в състезателна карбонова визия.


Големите дизайнерски елементи с хромирани окантовки са визуално свързани в хоризонтална линия с черни напречни скулптурирани детайли в предната част, а към това се добавя черен напречен клин на капака подсилващ усилването за динамизъм на този атлетичен автомобил. Изпълнената с енергия стилистика има своя израз и в задната част. Отличителният спойлер в края на покрива генерира допълнителна сила на притискане, а спортният хромиран накрайник на ауспуха е поставен в рамка с динамичен дизайн в задната престилка в цвета на колата.

Чистото усещане за спортен дух се подчертава и от интериора. Водачът на Corsa GSi седи в опционалната Recaro performance седалка и поставя ръцете си върху спортен волан. Превключва предавките с помощта на лост с кожен кожух и поставя краката си върху алуминиеви спортни педали, за да изживее истинско удоволствие от пилотирането. Corsa GSi е израз на чистата прецизност и по отношение на още един параметър: спортната ходова част, вече известна от версията OPC и спирачките с червени апарати осигуряват прецизен атлетизъм, изключителна управляемост и къси спирачни дистанции, също и в комбинация с опционалните 18-цолови алуминиеви колела.

Пътниците в Corsa GSi могат да разчитат на изключителна свързаност с опционалната инфоразвлекателна система IntelliLink, както и на възможността да пренесат света на смартфоните с Apple iOS и Android във своя автомобил.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти