Боре Кьосев: Има записи от инцидента, полицията работи по случая

Боре Кьосев: Има записи от инцидента, полицията работи по случая

Откраднатият вчера от паркинга на зала "Христо Ботев" бус на Българска федерация по волейбол е от по-малките превозни средства, с вместимост от 15 места, уточниха за BGvolleybll.com от централата. Големият автобус на БФВ е жив и здрав, като е в Румъния. С него вчера отпътува националният отбор по волейбол на България за девойки под 19 години за контроли със представителките на Северната ни съседка.
 
Ето разказа на Борислав Кьосев, който е управител на столичната зала "Христо Ботев" за BGvolleyball.com за кражбата и инцидента:

„Действително ни откраднаха возило и се разигра екшън, но държа да отбележа, че е от малките, а не големият ни автобус. Обадиха ни се към 11 ч от полицията да ни информират за инцидент станал с бус на БФВ на Симеоновско шосе. Първоначално не можахме да повярваме. Обадих се на шофьора ни, той потвърди, че всичко е наред. Но когато отидох на място видях, че става въпрос за нашето по-малко возило и инцидент с пет коли“, започна разказа си Борислав Кьосев.

„Кражбата става рано сутринта. Цялата зала „Христо Ботев“ обаче е опасана с камери и гледахме записите, като видяхме ситуацията. Вижда се ясно как бусът идва сутринта, волейболистките слизат от него и се качват в големия автобус за да отпътуват за Румъния. След това се вижда един човек с качулка, суитчер и тъмни очила как отваря превозното средство. Явно нашият бус е бил предварително набелязан, бил е следен. След това на Симеоновско шосе също се вижда как става инцидента, защото там също има камери.  Водачът сигурно е бил пиян или по-скоро е бил дрогиран и много е бързал, защото предприема изпреварване от дясно, при което се стига до мелето с пет коли. За щастие няма жертви, само материални щети".

"След като причинява този нелеп инцидент крадецът слиза и бяга бързо, като бързо успява да се скрие. Вижда се обаче и една спортна кола, която е била плътно с него, може би е имал е съучастници. Тя също везнага изчезва. Въпреки, че е избягал, лицето му се вижда на записите, въпросната колата също се вижда. Полицията започна разследване и издирват крадеца. Очакваме развитие по случая. Нашият бус пък утре ще бъде на ремонт“, допълни Борислав Кьосев.Боре Кьосев: Има записи от инцидента, полицията работи по случая

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти