Ford Mustang е най-продаваното спортно купе за трета поредна година

Ford Mustang е най-продаваното спортно купе за трета поредна година

Световното търсене на новия Ford Mustang 2018 го изведе до най-продаваното спортно купе в света за трета поредна година. Глобалните регистрации на Mustang през 2017 г. възлизат общо на 125 809 автомобила. От близо 126 000 регистрирани автомобила по света, Ford докладват, че 81 866 от тях са регистрирани в САЩ, където Mustang се произвежда, а останалата над 1/3 е на други пазари. Водещите пет европейски пазара за продажбата на Mustang през 2017 са Германия, Великобритания, Франция, Белгия и Швеция.

Търсенето остава особено силно и в Китай, където Mustang бе най-продаваното спортно купе миналата година със 7125 регистрации. От старта на глобалното предлагане през 2015 г. до декември 2017 г. най-предпочитаният избор е Mustang GT с 5.0-литровия V8 двигател.

По-късно тази година в Европа ще стартират продажбите на новия Ford Mustang с по-атлетичен външен вид, по-висококачествен интериор с меки на допир материали и 12-инчов дигитален инструментален панел. Усъвършенстваните двигатели включват 5.0-литровия V8 агрегат на Ford с 450 кс и 10-степенна автоматична скоростна кутия, развиваща ускорение 0-100 км/ч за 4.3 секунди и 12.1 л/100 км разход на гориво.

Модерните технологии включват адаптивно окачване MagneRide®, избираеми режими на шофиране и активна изпускателна система. Новите системи в помощ на водача включват асистент за превенция на сблъсъци и засичане на пешеходци и асистент за спазване на лентата.

Производството на специалната версия Ford Mustang Bullitt, отбелязваща 50-годишнината от култовия филм, стартира за Европа през юни.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти