Гледай на живо

Какво е настроението в националния отбор по ръгби на България преди сблъсъка със Сърбия

Надал осигури на феновете зрелищен сблъсък с Тийм

Надал осигури на феновете зрелищен сблъсък с Тийм

Носителят на 16 титли от “Големия шлем” и световен номер 1 Рафаел Надал очаквано преодоля и второто си препятствие на тенис турнира от сериите “Мастърс” в Монте Карло. Краля на клея се наложи убедително с 6:3, 6:2 за само 80 минути игра срещу Карен Хачанов и в четвъртфиналния сблъсък ще се изправи срещу другия актуален гросмайстор на клей Доминик Тийм.

Австриецът по-рано през деля наложи превъзходството си над 12-кратния шампион от “Шлема” Новак Джокович и въпреки че не може да се похвали с успехите на Матадора, е най-големият му противник на червени кортова. Именно Тийм нанесе единственото поражение на Надал миналата година на клей, но не можа да триумфира в “Мастърс”-а в Рим, който отиде на сметката на Александър Зверев.

Надал е устремен към 11-а титла в Монте Карло и 54-а на тази настилка (64 победи в 68 мача в Княжеството, 393-35 на клей), като бе улеснен в победата си от Хачанов, който бе доста неубедителен на сервис - само 43% първо подаване и 50% второ, докато испанецът бе на доста по-добро ниво с 62% първи и 65% втори.

Също така Надал спечели 10 от 20-те разигравания от ретур на първия сервис на Хачанов, както и 11 от 26-те на втория, а показателите на руснака бяха доста по-нищожни - 21% и 29%. Единствено при 4:2 в своя полза Рафа допусна да бъде пробит след няколко грешки, но след това моментално направи рибрейк и затвори първия сет за 44 минути, а във втория бе още по-убедителен и проби два пъти за 1:0 и 4:1, преди да спечели мача с първата си възможност.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти