Меси е човекът за финалите

Меси е човекът за финалите

Барселона е на прага на пореден финал - за Купата на Испания срещу Севиля в събота, и всички запалянковци на клуба се подготвят за нов триумф. А в такива мачове особено ценна е ролята на Лионел Меси. Лидерът на “блаугранас” е като синоним за завоюван трофей, защото досега в кариерата си за каталунците има спечелени 20 от 26 финала, отбелязва Sport. Това прави около 77% успеваемост в срещите за купата.

Когато става дума за финал в една среща, както ще бъде през уикенда, Барса има 14 успеха от 17 мача с Меси в състава си, което е 82%. Аржентинецът дори се намира в отлична серия от шест поредни спечелени финали с екипа на “лос кулес”, които са се играли в един двубой - срещу Атлетик Билбао, Ювентус, Севиля, Ривър Плейт, Севиля и Алавес.

Общо пък трофеите му на “Камп Ноу” са 30, като в събота той ще преследва своя 31-ви. Същото важи и за капитана Андрес Иниеста.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти