Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 2:1

Рони О'Съливан с драматичен обрат в "Крусибъл"

Рони О'Съливан с драматичен обрат в "Крусибъл"

Преследващият шеста световна титла Рони О’Съливан направи забележителен обрат през 0:4 и 3:6, за да подчини Стивън Магуайър с 10:7 в първи кръг на Световното първенство по снукър в “Крусибъл”. Ракетата спечели седем от последните осем партии в мача, а когато поведе с 9:7, бе записал успех във фрейм номер 1000 в “театъра на мечтите” в Шефилд.

Двубоят оправда очакванията да бъде много драматичен и оспорван, като шампионът от UK Championship 2004 поведе набързо с 4:0, благодарение на брейкове от 101 и 95. О’Съливан обаче намали на 4:3 с две поредни сенчърита от 118 и 110, а след това Магуайър спечели 30-минутния осми фрейм, в който и двамата пропуснаха изгодни възможности. Шотландецът впоследствие направи поредица от 84 и се оттегли с комфортен аванс от 6:3, макар и само за да го погуби на следващия ден.

Той не реализира нито една точка в откриващата партия в неделя, а после Гения от Чигуел направи 86 (заличавайки пасив от 49 точки в резултата), за да намали на 5:6. Следващият фрейм бе решен по цветовете от О’Съливан (шотландецът пропусна последната розова с удължителя и практически предаде фрейма), а Магуайър отговори с 84 за единствения си проблясък за деня. Последваха нови четири фрейма на сметката на Рони, който реализира 53 и 77, за да си заслужи мястото във втори кръг.

Шотландецът ще има основания да се чувства разочарован за срива си в неделя, а О’Съливан записа 18-а победа в 22-ия си двубой срещу този съперник.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти