Възелът във Втора лига се завърза още повече (видео+галерия)

Възелът във Втора лига се завърза още повече (видео+галерия)

Дербито за челните места във Втора лига между Царско село и Монтана от 26-ия кръг завърши без победител. Двата тима разделиха по една точка, след като двубоят свърши 1:1. Нападателите Георги Минчев (59) и Атанас Илиев (81) отбелязаха головете в срещата, като и двата тима могат да съжаляват, че пропуснаха победата.

Гостите удариха две греди преди почивката, а в 87-ата минута Илиев пропусна да донесе пълен обрат. Домакините пък поведоха след по-добри 15 минути в началото на втората част, а в 89-ата минута реферът Валентин Железов можеше да отсъди дузпа за нарушение на Даниел Георгиев срещу Светослав Диков.

 Царско село - Монтана@@@Момчетата на Веселин Великов останаха на върха в класирането с актив от 54 точки, докато вторият Ботев (Враца) изостава само на две - 52 точки. Третият Локомотив (София) има 51 точки, след като вчера пропусна да победи Литекс (0:0). Монтана остана на четвърто място, но пропусна шанс да се върне в битката за първото място, като с актив от 47 точки ще се бори за местата даващи право на бараж. Четири кръга преди края "сините" изостават със седем точки от първата позиция.

 Царско село - Монтана@@@
Под силното слънце двата тима започнаха на бавни обороти, но постепено гостите взеха инициативата и водеха по-голямата част от играта през първите 45 минути. Стефан Цонков удари горната греда на домакините в 18-ата минута. Бранителят не успя да се разпише от няколко метра. В 33-ата минута Ивайло Василев спаси гостите, след като Хашев стреля силно с глава от три метра. Иван Коконов удари втора греда за гостите в 36-ата минута, когато стреля от 18 метра. Бившият футболист на Черно море също нацели горната греда, а Георгиев вкара при добавката с глава, но попадението беше отменено поради засада на нападателя. В последната минута преди почивката Коконов преодоля технично бранител и пробва силен удар, който Филип Димитров изби.

 Царско село - Монтана@@@ Второто полувреме започна много по-добре за "червените", които натиснаха своя противник и създадоха няколко опасности пред вратата на Монтана. Така нападателят Георги Минчев даде аванс на домакините в 59-ата минута. Той беше точен, след като Ивайло Василев не разчете добре центриране от ъглов удар. Стражът имаше и основание да иска нарушение, тъй като Хашев и Петко Петков бяха пред него при опита му да избие центрирането.
 Царско село - Монтана@@@Голът на юношата на Литекс беше втори през този сезон в шампионата от 18 мача и общо шести за "царете", след като през миналата кампания футболистът отбеляза четири попадения, при това в 12 срещи.
 Царско село - Монтана@@@ Десет минути по-късно Тони Тасев стреля добре от пряк свободен удар, но Димитров показа добър рефлекс и изби. Ферарио Спасов пусна на терена офанзивни играчи, като Атанас Илиев, докато Великов включи в играта защитници, за да търси да задържи важната победа. Монтана обаче започна да играе много по-добре в тези минути, а домакините видимо отпаднаха физически.

 Царско село - Монтана@@@Девет минути преди края резервата Атанас Илиев изравни. Таранът беше точен отблизо при добавка след спасяване на Димитров. Попадението беше шесто за бившия играч на Добруджа. Деветката можеше да се превърне в герой за Монтана, но хубавият му изстрел с глава мина на сантиметри от лявата греда на "царете". Това се случи в 87-ата минута, а докато монтанци вярваха в пълния обрат, можеха и да загубят, тъй като опитният Георгиев изблъска в гръб Диков при центриране към голаджията на първенството. Високият футболист падна, но съдията не посочи бялата точка, въпреки сериозните протести на играчите на домакините.
 Царско село - Монтана@@@
Секунди след това Георги Хашев беше изгонен за втори жълт картон. Бранителят беше получил картон преди почивката, който го вадеше от игра за двама мача. Именно поради това си изкара червен картон, за да бъде на линия за мача с Локомотив (София) от 28-ия кръг. Проявата му бе подобна на тази на Светослав Дяков от Лудогорец, който стори същото срещу Ботев (Пловдив), за да бъде на линия за дербито с ЦСКА-София на 5 май.
 Царско село - Монтана@@@
Лидерът гостува на Марица в следващия кръг, докато Монтана приема Созопол.


ЦАРСКО СЕЛО - МОНТАНА 1:1

1:0 Минчев (59)
1:1 Илиев (81)

ЦАРСКО СЕЛО (4-2-3-1): Филип Димитров, Марио Петков, Тейнур Марем, Димитър Руйчев, Георги Хашев, Димитър Петков, Антонио Георгиев, Георги Минчев, Павел Петков, Божидар Кацаров, Светослав Диков

МОНТАНА (4-2-3-1): Ивайло Василев, Даниел Георгиев, Иван Михов, Стефан Цонков, Кристиян Димитров, Владимир Айтов, Саргис Шахинян, Тони Тасев, Сергей Георгиев, Борислав Бладжийски, Иван Коконов

СЪСТАВИТЕ НА МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЦАРСКО СЕЛО
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА МОНТАНА

ВСИЧКИ МАЧОВЕ ОТ 26-ИЯ КРЪГ НА ВТОРА ЛИГА
ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти