Истанбул ББ с голяма крачка към титлата на Турция

Истанбул ББ с голяма крачка към титлата на Турция

Отборът на Истанбул ББ постигна много важна победа в борбата си за титлата на Турция. Съперникът на Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа от тазгодишното издание на турнира, обърна до 4:1 като гост Османлъспор. Играчите на Абдула Авджъ губеха с 0:1 на почивката след попадение на Нуман Чюрюксу. През втората част обаче с голове на Един Вишча, Емануел Адебайор, Александру Епуреану и Марсио Мосоро гостите спечелиха трите точки.

При това положение Истанбул ББ се върна на първо място в класирането с актив от 65 точки. Два от основните конкуренти за титлата - Галатасарай и Бешикташ играят по-късно тази вечер. Джимбом е с 63, докато “черните орли” с 62. При равенство играчите на Авджъ ще запазят лидерската си позиция и ще държат съдбата на титлата в свои ръце. С 63 точки е и тимът на Фенербахче. До края на шампионата остават три кръга, в които Истанбул има сравнително лека програма - домакинства на Сивасспор и Касъмпаша, както и визита на Анталияспор.

ОСМАНЛЪСПОР - ИСТАНБУЛ ББ 1:4
1:0 Нуман Чюрюксу (42)
1:1 Един Вишча (52)
1:2 Адебайор (74)
1:3 Епуреану (88)
1:4 Мосоро (90)

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти