ЦСКА-София с първо ново попълнение, подписа с вратар на Уест Хам

ЦСКА-София с първо ново попълнение, подписа с вратар на Уест Хам

Вратарят Валентин Обретенов, който е продукт на програмата на Уест Хам Second Chance Scheme, наскоро е подписал професионален договор с ЦСКА-София. С тази новина се хвалят от официалния сайт на “чуковете”, като го дават за добър пример за преминалите през програмата талантливи футболисти.

“Много съм щастлив от това докъде стигнах. Това нямаше да е възможно без помощта на фондацията през последните две години. Винаги ще съм благодарен за досега ми с професионалния футбол и обучението в академията, както и окуражаването да играя в долните дивизии на Англия”, споделя пред сайта Обретенов.

Second Chance Scheme е двугодишна програма за образование и развитие във футбола, която дава възможност на талантливи футболисти на възраст между 16 и 18 години да учат в английско училище, докато тренират в академията. Характерното за програмата е, че тя се явява като “втори шанс” за таланти, които са без отбор.

Мениджърът и директорът на програмата, съответно Сам Тейлър и Браян Глоувър, също изказаха задоволството си от договора на младия вратар, като му пожелаха участие в Шампионската лига в близкото бъдеще.

автор: Калоян Антонов

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти