В Турция не си поплюват със звездите: Арда Туран отнесе рекордно наказание

В Турция не си поплюват със звездите: Арда Туран отнесе рекордно наказание

Халфът на Истанбул Башакшехир Арда Туран е истинска звезда в родината си, но дсициплинарната комисия към турската федерация не се поколеба да му наложи рекордно наказание заради невъздържаното му поведение в двубоя срещу Сивасспор от 32-ия кръг на местното първенство. Бившият турски национал си позволи да блъсне страничния съдия и тази му постъпка му донесе лишаване от състезателни права за цели 16 мача.

Това означава, че Арда ще пропусне двете срещи на тима си до края на сезона и почти половината от следващата кампания.

Истанбул Башакшехир се бори за титлата, но равенството срещу Сивасспор (1:1) значително намали шансовете на отбора да постигне най-големия успех в историята си. В последните секунди на мача, игран миналата седмица, Арда Туран се ядоса, че срещу него не беше отсъдено нарушение до тъчлинията. Той се нахвърли върхи страничния рефер и го блъсна в гърдите, за което веднага получи червен картон.

Арда продължава да е собственост на Барселона, но е преотстъпен в Истанбул Башакшехир за 2,5 години. След завръщането си в Турция бившият халф на Галатасарай и Атлетико Мадрид се забърка и в друг скандал, като заплаши журналист да му разбие главата заради провокативен въпрос към съпругата му на излизане от ресторант.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти