Грешки на конкурентите поднесоха титлата на Динамо (Загреб)

Грешки на конкурентите поднесоха титлата на Динамо (Загреб)

Динамо (Загреб) спечели 18-ата си титла на Хърватия. На “Максимир” отвориха шампанското без игра, след като преследвачите Хайдук (Сплит) и Риека стигнаха само до равенства в мачовете си от предпоследния 35-и кръг. Хайдук направи 1:1 у дома с Осиек, а Риека не можа да пречупи аутсайдера Цибалия (Винковци) - 0:0.

Хайдук имаше шанс да се доближи на 2 точки от големия си съперник, но за пореден път през сезона се провали на “Полюд”. Над 10 000 фенове на “белите” си тръгнаха разочаровани след мача срещу Осиек. Фран Тудор даде преднина на домакиинте в 41-ата минута, но в 59-ата Мирко Марич изравни.

Валери Божинов беше в групата на Риека за двубоя с Цибалия, но не влезе в игра. Неговите съотборници направиха много пропуски и изпуснаха ценни точки. По този начин Риека официално сдаде титлата, която спечели през миналия сезон.

В последния кръг тимът на Божинов приема Хайдук на “Руйевица” в директен сблъсък за второто място. Риека има точка повече и дори равенство ще устройва тима.

Хърватия, Първа лига - 35-и кръг:

ХАЙДУК - ОСИЕК 1:1

МИНУТА ПО МИНУТА

ЦИБАЛИЯ - РИЕКА 0:0

МИНУТА ПО МИНУТА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти