Григор отбелязва 27-ия си рожден ден със сблъсък срещу коравия Нишикори

Григор отбелязва 27-ия си рожден ден със сблъсък срещу коравия Нишикори

Григор Димитров днес празнува 27-ия си рожден ден, но дали ще направи сам на себе си подарък зависи само от него. Българинът го очаква много труден съперник в първия му мач на турнира на червени кортове от сериите “Мастърс” в Рим с награден фонд 5.44 милиона евро.

Григор е поставен под №3 в основната схема и почиваше на старта, а във втория кръг ще се изправи срещу коравия японец Кей Нишикори. Победителят от този мач пък го чака сблъсък в следващия кръг с германеца Филип Колшрайбер. Азиатецът вече се справи с испанеца Фелисиано Лопес със 7:6(5), 6:4.

Мачът между Димитров и Нишикори е втори в програмата на корт "Next Gen Arena" и се очаква да започне около 13:30 часа българско време.

28-годишният Кей Нишикори е 24-и в класацията на АТР в момента, тъй като доскоро беше контузен, но е достигал до четвъртата позиция. Той има 11 титли в кариерата си, както и финал в Големия шлем на Откритото първенство на САЩ през 2014 година.

Японецът води с 3:1 победи срещу Димитров, но българинът спечели последната срещу помежду им с 6:2, 2:6, 6:3 в Бризбън през януари миналата година.

Спомените на Гришо от турнира във Вечния град са различни - именно тук той достига до своя първи полуфинал в "Мастърс" турнир, но същевременно търпи разочарования и ранни отпадания в останалите случаи.

Първото участие на Димитров в Рим е през 2013-та година, когато от №26 в света Димитров започва от основната схема и в първи кръг повеждава Маркос Багдатис, но във вроти отстъпва на №9 тогава в ранглистата Ришар Гаске в два сета.

Година по-късно, през 2014-та, българинът се завръща в италианската столица и регистрира най-доброто си представяне до онзи момент изобщо в турнир от тази категория. Като №14 в света Гришо записва победи над Едуард Роже-Васлен и Иво Карлович в първите два кръга, а в третия побеждава световния №6 Томаш Бердих след обрат. Следва победа и над №19 Томи Хаас на четвъртфиналите, преди стъпка преди финала Рафаел Надал да се оказва непреодолимо препятствие.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти