Фонини ядоса Надал и си изпати

Фабио Фонини успя да спечели сет срещу Рафаел Надал, но след това взе само три гейма до края на мача от четвъртфиналите на турнира в Рим. Испанецът победи местния любимец с 4:6, 6:1, 6:2 и чака победителя от двубоя между Новак Джокович и Кей Нишикори.

Рафа има седем титли в столицата на Италия, но последните три сезона отпадаше на четвъртфиналите. Той ще се опита да триумфира отново в Рим, а ако успее да го направи, ще се върне на първото място в световната ранглиста.

Надал започна отлично мача, като след ранен пробив поведе с 4:1. Изглеждаше, че испанецът напълно контролира ситуацията на корта, когато се случи неочакваното. Фонини успя да върне пробив и направи серия от пет поредни гейма. Италианецът се възползва от колебания в играта на съперника, изравни за 4:4, последва нов пробив за него и изнедващо спечели първия сет с 6:4.

Очакваният обрат започна с началото на втората част. Пробив за 2:0 даде индикации за това, което ще се случи. Рафа вдигна нивото и даде само един гейм на Фонини във втория сет. Третата част бе малко по-оспорвана, но в нея италианецът успя да вземе два гейма.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички