Европейският шампион по културизъм Живко Петков разкри следващата си цел

Европейският шампион по културизъм Живко Петков разкри следващата си цел

България има европейски шампион по културизъм. Един от най-талантливите състезатели в този спорт - Живко Петков, се пребори за първото място на състезанието в Санта Сузана, Испания. Той говори пред Sportal.bg за всичко най-интересно около грандиозното събитие. Роденият в Стара Загора атлет разкри и следващата си голяма цел.

“Състезанието беше доста трудно. Само ще кажа, че на второ място се класира испанец в Испания, а това прави победата ми още по-сладка. Съдийството беше напълно реално и обективно. През 2016 година бях класиран на трето място в България, а на европейското пък останах втори, а сега отново бях втори в България, но на този форум в Испания завърших на първо място. По този начин всичко си дойде на мястото”, заяви Петков пред Sportal.bg.

“Мога да кажа, че с тази победа натрих носовете на специалистите в България".

“Чувствам се изключително щастлив и горд от себе си. Трудно ми е да опиша с думи. Тръпката, която изпитах, е невероятна. Тя ще ме държи до следващата ми цел – световна титла. Благодаря на всички близки, на моите приятели и целогодишни спонсори Harmony Suitess и по специално на Неделчо Колев и Bultex 2000, на Младен Стоянов, а и на всички останали, които са ми помагали в годините. Без тях нямаше да сбъдна тази моя мечта”, допълни той.

“Специални благодарности на моя приятел и треньор Димитър Атанасов, на жената до мен – Рали Панайотова. Винаги мечтайте и не спирайте да се борите за мечтите си, за да ги превърнете в реалност”, сподели Живко Петков.

“Продължавам да тренирам. Целта ми е да кача килограми и след година-две да атакувам световното първенство в категория 95 кг.

С огорчение споделям, че след европейското сребро не получих стимул нито на местно, ниво от община Стара Загора, нито от БФ по културизъм и Министерството на младежта и спорта. Надявам се сега това да се случи”, завърши той.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти