Левски продава вратар на Лийдс

Левски продава вратар на Лийдс

Вратарят на Левски Димитър Шейтанов е пред трансфер в емблематичния английски клуб Лийдс Юнайтед. Лично собственикът Спас Русев урежда сделката, за която помага и мениджърът Лъчезар Танев. Очаква се до края на месеца да стане ясно дали юношеският национал ще отиде в тима от Чемпиъншип. Става въпрос за продажба, от която в касата на клуба ще влезе сериозна сума, нищо че договорът на Шейтанов изтича в края на годината.

Интересното е, че младият страж бе низвергнат от ръководството на “сините” и вече дълго време няма записан официален мач, след като двете страни не се разбраха за нов договор. Шефовете на “Герена” не искат да изпълнят едно от условията, поставени от младока, а именно да играе определен процент срещи за първия отбор.

Всъщност Левски ще спечели пари от Шейтанов, дори и сделката с Лийдс да пропадне и той да си тръгне като свободен агент. Според законите на ФИФА и УЕФА, който отбор вземе вратаря в редиците си, пак ще дължи компансеция на “сините”, тъй като той е юноша на клуба.

Иначе Димитър Шейтанов безспорно е най-голямата надежда на България във вратарския пост. Въпреки че не играе редовно за Левски, той блесна с екипа на националния отбор срещу тимове като Франция и Испания.

“Меридиан мач”

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти