Реал Мадрид е продал 80 гола само за година

Реал Мадрид е продал 80 гола само за година

С продажбата на Кристиано Роналдо в Ювентус Реал Мадрид продаде много голове. Неговото напускане е продължение на един процес на отслабване на атаката в бяло, който започна през миналото лято с трансферите на Алваро Мората в Челси, Мариано в Лион и Хамес Родригес в Байерн (Мюнхен).

Общо за една година Кралския клуб е продал 80 гола, показва справка на “Ас”. 20 на Мората, 11 на Хамес и 5 на Мариано за сезон 2016/17, както и 44-те на Кристиано през изминалата кампания.

Без съмнение загубата на Роналдо ще остави огромна празнина на “Сантиаго Бернабеу”. През целия си период в Реал той отбеляза внушителните 450 гола в 438 срещи, като стана носител на Златната обувка и приза “Пичичи” на три пъти, а също така отбеляза поне по 50 гола в шест календарни години.

През сезон 2016/17 с головете си Мората подари на тима си 13 точки, като беше втори голмайстор след Кристиано. Мариано вкара няколко много ценни попадения за изстрадани победи през същата кампания, а Хамес за три сезона в Мадрид има на сметката си 36 попадения.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти