Гледай на живо

Празненствата във Велико Търново за 100-годишнината на Етър започват с демонстративен женски мач срещу полския Медик

Алекс Колев взе Суперкупата на Полша

Алекс Колев взе Суперкупата на Полша

Българският нападател Алекс Колев и съотборниците му от Арка (Гдиня) спечелиха Суперкупата на Полша за 2018 година. Родният футболист игра през всичките 90 минути за успеха с 3:2 на стадиона на полския шампион. Домакините, които направиха златен дубъл на Полша, приеха тима на Колев (който загуби финала за купата) в битката за третото отличие на страната.

Пред около 20 000 зрители Богданов още във втората минута си отбеляза автогол и даде предимство на Легия. Колев и компания не се предадоха и изравниха с хубаво попадение от воле в 19-ата минута, когато Сарандия засече центриране отляво. Далечен изстрел на Филипс в 30-ата минута отново изправи публиката на Легия на крака.

Богданов обаче изравни със страхотно изпълнение на пряк свободен удар в 38-ата минута. Секунди преди края на първата част Арка стигна до пълен обрат с нов удар от въздуха, този път дело на Янота, който засече центриране отдясно.

През втората част Колев с глава можеше да вкара и четвърти гол, но топката излезе в аут. Домакините от Легия натиснаха Арка, но новият тим на Колев запази преднината си и за втора поредна година спечели Суперкупата на Полша. Интересното е, че преди година играчите на Арка отново победиха Легия (Варшава), но тогава бяха в ролята на носител на Купата на Полша.

Това е първи трофей в кариерата на Алекс Колев, който беше привлечен от Арка през лятото от Сандечия (Нови Сонч).

ЛЕГИЯ (Варшава) - АРКА (Гдиня) 2:3

1:0 Богданов (2-автогол)

1:1 Сарандия (19)

2:1 Филипс (30)

2:2 Богданов (38)

2:3 Янота (45+2)

Последвайте каналите ни в:

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти