Гатузо: Готови сме на 90%, Игуаин и Калдара ще вдигнат нивото в Милан

Гатузо: Готови сме на 90%, Игуаин и Калдара ще вдигнат нивото в Милан
Наставникът на Милан Дженаро Гатузо даде специална пресконференция преди срещата на “росонерите” с Барселона от турнира International Champions Cup. Специалистът изрази радостта си от привличането на Гонсало Игуаин и Матия Калдара, които ще бъдат основна част от състава на италианеца през следващия сезон, а също така не изключи възможността в отбора да бъде привлечен още един полузащитник.
“Щастлив съм, защото дойдоха важни играчи. Матия е млад и интересен футболист. Всички познават Гонсало. Трябва да ги накараме да се чувстват у дома си. Сигурен съм, че ще ни помогнат да направим значим сезон”, започна коментара си Гатузо.

“Игуаин няма да ме принуди да променям схемата. Основната ни схема ще бъде 4-3-3, но не е изключено да се потърси и друг вариант. Очаквах ръководството да направи удар. Говорих много с Игуаин, както и с други футболисти през последните месеци. За нас Игуаин трябва да бъде повод за гордост. Когато говориш с футболисти, никой не казва, че не иска да дойде в отбора. Милан е клуб с велика история и добра организация. Преминахме през 4-5 години, в които ни липсваше постоянство, но с този отбор, с тези млади момчета, с Игуаин и Калдара можем да се справим добре. Това е отбор, който има желанието да работи и никога не се предава. Пипита ще ни помогне да вдигнем нивото”,  продължи Рино Гатузо.

“Трансферният прозорец затваря на 17 август. Готови сме на 90%. Работата на клуба е и да намали състава. Ще видим какво ще се случи през следващите дни. Можем да привлечем футболист в средата на терена”, завърши наставникът на Милан.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички