Венелин Филипов влезе при загуба от Севиля, бивш младежки национал триумфира срещу Легия

Венелин Филипов влезе при загуба от Севиля, бивш младежки национал триумфира срещу Легия

Севиля върви уверено към груповата фаза в “своя” турнир - Лига Европа, макар че днес взе изненадващо пестелива победа срещу Жалгирис с 1:0. Тимът от Андалусия не беше в оптимален състав, но все пак в стартовите 11 на старши треньора Пабло Мачин личаха имената на Висам Бен Йедер, Нолито, Даниел Карисо, завърналия се от Барселона Алейш Видал и Евер Банега, който отбеляза единствения гол. Аржентинският национал беше точен в 34-ата минута.

За гостите от Литва като резерва в края се появи българският защитник Венелин Филипов. Бившият халф на Славия Жереми Мансоро беше титуляр, а познатият от изявите си в ЦСКА Серж Нюаджи влезе четвърт час преди последния съдийски сигнал.

Севиля имаше много положения, но голът на Банега от пряк свободен удар си остана единствен.

Българско участие имаше и в един от най-сензационните резултати тази вечер - победата на Дюделанж като гост на Легия (Варшава). Цял мач за отбора от Люксембург игра бившият младежки национал Едисон Йорданов, който получи жълт картон.

Дюделанж поведе в средата на първата част с гол на Клеман Кутуруе, но поляците бързо изравниха. В края на полувремето Иняки Астис остави Легия с човек по-малко, а Давид Тюрпел от дузпа в 62-ата минута донесе изненадващия успех на гостите.

АЕК (Ларнака) се наложи с 2:0 при гостуването си на Щурм (Грац), а мачът беше прекъснат за известно време, след като единият от страничните рефери беше уцелен в главата с хвърлена от трибуните бутилка.

Йоан Труйолс и Иван Тричковски вкараха попаденията за кипърците.

Отстранилият Славия отбор на Хайдук (Сплит) направи нулево реми на "Полюд" срещу Стяуа в люто балканско дерби, а другият представител на Хърватия - Риека, завърши 1:1 като гост на норвежкия Сарпсборг.

Лига Европа - трети квалификационен кръг:

СЕВИЛЯ - ЖАЛГИРИС 1:0

1:0

Е. Банега (34)

ХАЙДУК (СПЛИТ) - СТЯУА (БУКУРЕЩ) 0:0

САРПСБОРГ - РИЕКА 1:1

1:0

К. Захарласен (72)

1:1

З. Квържич (83)

ЛЕГИЯ (ВАРШАВА) - ДЮДЕЛАНЖ 1:2

0:1

К. Кутурие (24)

1:1

К. Лопес (27)

1:2

Д. Тюрпел (62) д.

ЩУРМ (ГРАЦ) - АЕК (ЛАРНАКА) 0:2

0:1

Й. Труйолс (46)

0:2

И. Тричковски (74)

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти