Кристъл Палас приземи амбициозния Фулъм

Кристъл Палас приземи амбициозния Фулъм

Новият проект на Фулъм започна неуспешно при завръщането си във Висшата лига. Новакът загуби с 0:2 домакинството си на Кристъл Палас в първото лондонско дерби за сезона. Тимът на Славиша Йоканович имаше известно предимство през първата част, но се оказа догонващ след попадение на Шлуп в 41-ата минута. Вилфред Заха подпечата победата на гостите с гол в 79-ата минута.

Фулъм изхарчи над 100 милиона паунда за нови попълнение и седем от тях бяха в стартовия състав. Сред тях бяха Чембърн, Сери, Шюрле и Митрович. И двата отбора започнаха активно двубоя, като домакините владееха повече топката и търсеха гола. Митрович не се възползва от първата по-добра ситуация в 14-ата минута. След половин час игра удар на Бентеке с глава можеше да изведе гостите напред, но Фабри се намеси отлично.

 

Малко по-късно отново Митрович създаде проблеми на защитата на съперника. Той се освободи, но ударът му не затрудни Хенеси. Към края на полувремето Палас поведе. Ван Анхолт изведе Шлуп, който намери пространство за удар и мощен шут преодоля Фабри на близкия ъгъл.

Втората част започна с по-добра игра на Палас, като Бентеке се размина с попадение. Заха пропусна отлична възможност в 63-ата минута. Той обаче не се провали при следващия отличен шанс, открил се пред него. 20-годишният Аарън Уан-Бисака изведе Саха и той хладнокръвно прати топката покрай вратаря за 0:2, което сложи край на надеждите на Фулъм. Домакините се разминаха с почетен гол минута преди края, когато Хенеси се намеси блестящо след удар с глава на Сесеньон.

МИНУТА ПО МИНУТА!
ПРОГРАМАТА НА ФУЛЪМ!
ПРОГРАМАТА НА КРИСТЪЛ ПАЛАС!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти