ЦСКА-София скача за четвърта поредна победа в столичното дерби със Славия

ЦСКА-София скача за четвърта поредна победа в столичното дерби със Славия

Днес в 20:45 часа отборите на ЦСКА-София и Славия ще се изправят един срещу друг в дербито на 4-ия кръг в Първа професионална лига. Домакините на “Българска армия” ще опитат да продължат с перфектната си форма и да запишат нова победа на сметката си. “Белите” обаче едва ли ще се предадат толкова лесно и ще направят всичко по силите си да объркат сметките на своя съперник.

ЦСКА-София започна сезона по най-добрия възможен начин. “Червените” записаха 3 поредни победи в Първа лига без да допуснат гол във вратата си и с голова разлика 7:0. Освен това отборът се представяше много силно и в Лига Европа, като се добра до третия предварителен кръг на турнира, но точно там дойде и първото пропукване за “Армейците” след домакинската загуба с 1:2 от Копенхаген. Това поражение със сигурност е поразклатило увереността на играчите на Нестор Ел Маестро, които обаче нямат време за вайкане и трябва бързо да си стъпят на краката в днешния тежък сблъсък с “белите” от “Овча купел”.

В същото време и Славия показа някои добри игри в началото на сезона, особено в Лига Европа, въпреки че тимът отпадна във втория предварителен кръг от Хайдук (Сплит). След това обаче дойде и изненадващото домакинско поражение от аутсайдера Витоша (Бистрица) (0:2), което още повече внесе смут в състава на “белите”. Сега отборът ще трябва бързо да се окопити, ако не иска негативната серия да продължи и днес на “Българска армия”.

Добрата новина в състава на ЦСКА-София е завръщането след контузия на Станислав Манолев. Той обаче едва ли ще започне сред титулярите и е по-вероятно да влезе след почивката. В лазарета обаче остават Енрике, Джеси и Жеферсон. Очаква се Нестор ел Маестро да пусне в игра Черниаускас на вратата и Секулич, Бодуров, Чорбаджийски и Лясков в отбрана. Пинто и Малинов ще са двойката в средата на терена, а Тиаго ще бъде в ролята на плеймейкър. Жоржиньо и Десподов ще стартират на двете крила, а на върха на атаката отново ще бъде Мауридес.

В същото време в Славия ще липсва единствено Момчил Цветанов. Златомир Загорчич се очаква да пусне в игра Георги Петков под рамката и Александров, Станисавлевич, Христов и Велковски в отбрана. Карабельов и Гамаков ще са опорните халфове, а Йомов и Иванов ще оперират по крилата. Ангелов ще води атаката, а зад гърба му ще започне Шоколаров.

Първа професионална лига, 4 кръг:

ЦСКА-СОФИЯ - СЛАВИЯ

Вероятни състави:

ЦСКА: Черниаускас, Секулич, Бодуров, Чорбаджийски, Лясков, Пинто, Малинов, Тиаго, Жоржиньо, Десподов, Мауридес

СЛАВИЯ: Петков, Александров, Станисавлевич, Христов, Велковски, Карабельов, Гамаков, Шоколаров, Йомов, Иванов, Ангелов

Стадион: “Българска армия”, София
Съдия: Волен Чинков

Начало: 20:45 часа

МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

снимки: Булфото

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти