Владимир Орлов: Марица е отборът с най-висока реализация в България

Владимир Орлов: Марица е отборът с най-висока реализация в България

Владимир Орлов даде своето първо интервю като помощник-треньор на Марица (Пловдив) пред volleymaritza.bg.

– Господин Орлов, добре дошли в щаба на Марица. Как стана Вашето привличане в клуба?

– Благодаря! Познаваме се със старши треньора Иван Петков и помощника му Николай Касабов от доста дълги години. Обменяме постоянно информация. Идването ми тук не е чак толкова изненадващо. Тази година получих предложение за помощник-треньор на Иван Петков и след известен размисъл взех решението да избера това предизвикателство. Много се радвам, че съм тук. Марица е отборът с най-висока реализация в женското направление в България.

– Бил сте помощник-треньор на женския национален отбор. Как се работи в женски волейболен отбор? 

– Имах тази възможност преди четири години, когато старши треньор беше Владимир Кузюткин. Работи се както навсякъде със свои проблеми, изненади, с хубави моменти. Дали работиш с деца, жени, момчета или момичета, работата си е една и съща. Трябва да се разбираме, уважаваме и да имаме обратна връзка.

– Вие ще водите подготовката на отбора в отсъствието на Иван Петков, който е ангажиран с женския национален отбор.

– Да, за наше удоволствие и напълно заслужено Иван Петков води женския национален отбор на България. Няма да водя сам подготовката, ще ми помагат новият кондиционен треньор Евгени Ранчински и Петър Караджов, който ще се грижи за здравословното състояние на момичетата. Започваме с ограничен брой състезателки, но с течение на времето групата ще се увеличи. Ще се подготвяме по същата програма, по която се готви Марица в последните години. Няма да има промяна.

– Марица ще участва в Шампионската лига. Това ще е голямо предизвикателство и за Вас!

– Това е най-силният клубен турнир във волейболна Европа. Фактът, че Марица ще участва директно в групите на турнира, говори много за клуба. Това е много добре и за самия град и за самата публика. През миналата година Марица събираше публика между 3000 – 4000 зрители, което е доста сериозен фактор. Радвам се, че има такава волейболна публика в Пловдив и ще идват да подкрепят момичетата, които дават всичко от себе си и показват добър и интересен волейбол.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти