Шампионът Лудогорец този път в ролята на преследвач на ЦСКА-София

През последните години мачовете между ЦСКА-София и Лудогорец се превърнаха в нещо повече от дербита и са чакани с огромен интерес не само от феновете на двата отбора. Обтегнатите отношения между ръководствата, съдийските грешки, скандалите и, разбира се, атрактивните изпълнения, са запазена марка на повечето сблъсъци между “червени” и “зелени”.

Днешният мач е по-различен с това, че шампионът Лудогорец е в ролята на догонващ. Разградчани допуснаха две грешни стъпки в първенството и изостават с 5 точки от лидера в класирането, който има пълен актив след 4-ия кръг. За домакините победата е задължителна, докато на “Българска армия” и равенството ще се приеме за положителен резултат.
Лудогорец не играе никак убедително при Пауло Аутуори и тази тенденция се затвърди и в четвъртък, когато тимът изпусна победата при гостуването си на босненския Зрински. “Орлите” обаче се класираха за плейофите на Лига Европа и това със сигурност е свалило част от напрежението. Съставът притежава класа, но някои от основните фигури не са в оптимална форма. Другият проблем са многото пропуски.

Контузията на титулярния страж Ренан означава, че под рамката довечера ще застане Хорхе Броун. Козмин Моци и Рафаел Форстър отново ще са централната двойка защитници, освен ако Аутуори не реши да рискува с включването до Моци на бившия капитан на ЦСКА-София Антон Недялков. Капитанът Светослав Дяков ще има подкрепата на Густаво Кампаняро в средата на терена, а пред тях ще е плеймейкърът Марселиньо. Вандерсон и Вирджил Мисиджан пък ще атакуват по фланговете и ще трябва да доставят добри подавания за голмайстора Клаудиу Кешерю.
В лагера на ЦСКА-София с травми продължават да са Жеферсон, Жоржиньо и Рафаел Енрике. Въпреки това, наставникът Нестор Ел Маестро има достатъчно опции за техните постове. Четиримата защитници пред Витаутас Черниаускас ще са Борис Секулич, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски и Ангел Лясков, който все повече очарова със смелата си игра. Рубен Пинто и Кристиян Малинов ще имат нелеката задача да се противопоставят на силните халфове на Лудогорец, а като втори нападател зад Мауридес по всяка вероятност ще стартира Евандро, който се разписа срещу ФК Копенхаген преди три дни. Бразилецът ще измести от стартовите 11 Едвин Джеси. Тиаго Родригес отново ще играе по-близо до тъчлинията, както и Кирил Десподов, от когото се чака да е най-голямата заплаха за вратата на разградчани.

При предишното си гостуване на “Лудогорец Арена” тимът отстъпи с 2:3 и това се оказа повратният момент в битката за титлата. Сега двувбоят е в много ранна фаза от първенството, но отново обещава много емоции.

ППЛ - 5-и кръг:

ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА-СОФИЯ

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Броун; Сисиньо, Моци, Форстър, Натанаел; Дяков, Кампаняро; Мисиджан, Марселиньо, Вандерсон; Кешерю
Старши треньор: Б. Аутуори
ЦСКА-СОФИЯ (4-2-3-1): Черниаускас; Секулич, Чорбаджийски, Бодуров, Лясков; Пинто, Малинов; Десподов, Евандро, Тиаго; Мауридес
Старши треньор: Н. Ел Маестро

СЪДИЯ: Николай Йорданов
СТАДИОН: “Лудогорец Арена”
НАЧАЛО: 21:00 часа

МИНУТА ПО МИНУТА!

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти