Гледай на живо

Женско първенство по футбол: Пълдин (Пловдив) - Локомотив (Стара Загора) 0:4

Николай Николов: Травмата ми не е тежка

Николай Николов: Травмата ми не е тежка

Центърът на националния отбор по волейбол Николай Николов не е тежко контузен. Блокировачът стана поредният избраник на Пламен Константинов, който се оплака от травма. Това се случи две седмици и половина преди старта на световното първенство в България.

"Винаги съм имал проблеми с кръста, но чак сега си направих изследвания. Оказа се дискова херния - коментира пред "България Днес" Николай Николов. - Травмата не е тежка. Нещо нормално е за спортисти. Предстои ми физиотерапия и мануална терапия. До няколко дни ще съм обратно в тима. Ще трябва да внимавам и да се поддържам."

41 Двустранна игра на националите по волейбол мъже

Болките на Николов се появили още по време на високопланинския лагер Белмекен.

"Не ми се ходеше, защото има бягане и тежки физически натоварвания, а аз принципно съм по-чуплив - обясни Ники Николов. - Отрази ми се сериозно. Имаше пикове на болката. Ако трябва да съм честен, няма как да играя на пълни обороти."

Николов имаше проблеми още при старта на сезона с националния отбор. Тогава той не успя да се включи пълноценно за мачовете от Лигата на нациите заради проблеми със сухожилие на коляното, коремен мускул и рамо.

Заради травма центърът, който е считан за един от най-добрите в света на своя пост, не игра и на европейското първенство в България през 2015 г.

41 Двустранна игра на националите по волейбол мъже

Николов се надява тимът да покаже най-доброто на световното първенство.

"Никой не е говорил официално с мен какви са целите за шампионата. Подочух, че искат от нас да сме в Топ 6 - обясни опитният волейболист. - С оглед на ситуацията с контузените състезатели и това, което виждам като състояние на отбора, ще бъде много трудно да я изпълним. Има шест тима, които са на топниво. На подобни първенства нищо не се знае. Възможно е да влезем в Топ 6."

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти