Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:0

Полша с категорична победа над Канада на "Хуберт Вагнер" (видео + снимки)

Полша с категорична победа над Канада на "Хуберт Вагнер" (видео + снимки)

Настоящият световен шампион Полша започна с убедителна победа на силния традиционен приятелски турнир Мемориал "Хуберт Вагнер", на който е домакин. Волейболистите на "Дружина полска" се наложиха категорично над Канада с 3:0 (29:27, 25:17, 25:19) в първия мач от турнира, игран снощи в пълната зала "Таурон Арена" в  Краков.

Днес (25 август) на турнира момчетата на Витал Хейнен ще излязат срещу Франция, която късно снощи падна от Русия с 1:3 гейма в повторение на финала от Лигата на нациите по-рано това лято. Канада пък ще играе срещу "Сборная". Срещите са съответно от 15,00 и 18,00 часа българско време.

Мемориалът е част от подготовката на отборите за Световното първенство с България и Италия от 9-и до 30-и септември.  Полша е в Група D във Варна заедно с България, Куба, Финландия, Иран и Пуерто Рико.  "Кленовите листа" пък са в Група В в Русе с олимпийския шампион Бразилия, "петлите", Китай, Холандия и Египет.

Началото на първия гейм на срещата бе равностойно, след което домакините от Полша постепенно дръпнаха в резултата благодарение на силните сервиси на Бартош Курек. "Кленовите листа" успяха да изравнят при 17:17, след което двата тима продължа да се борят за всяка топка, но в решителните моменти Курек и Александър Сливка не разочароваха - 29:27 и 1:0 за "Дружина полска". Със страхотната игра на разпределителя Гжегож Ломач и на Курек и Сливка в атака домакините спокойно взеха втората част с убедителното 25:17. Момчетата на Витал Хейнен контролираха играта и в третия гейм, който спечелиха с 25:20, а с това и мача с 3:0.

Най-полезен за полския тим бе капитанът Михал Кубяк с 14 точки (1 ас, 65% ефективност в атака и 73% позитивно посрещане), а Александър Сливка добави още 10 точки (4 аса, 67% ефективност в атака и 68% позитивно посрещане) за победата. За канадците Николас Хоуг и Райън Склейтър завършиха с по 8 точки.

КАНАДА - ПОЛША 0:3 (27:29, 17:25, 20:25)

КАНАДА:

Тайлър Сандърс, Райън Склейтър 8, Николас Хоуг 8, Ерик Льопки 5, Лукас Ван Беркел 3, Грейъм Виграс 4 - Стивън Маршъл-либеро (Джей Бланкеню 1, Шарон Върнън-Евънс 7, Дейниъл Ван Доорн 2, Артър Шварц 4)

Старши-треньор: СТЕФАН АНТИГА

ПОЛША:

Гжегож Ломач 1, Бартош Курек 6, Михал Кубяк 14, Александър Сливка 10, Пьотър Новаковски 4, Якуб Кохановски 9 - Дамян Войташек-либеро (Артур Шалпук, Давид Конарски 1, Матеуш Биениек)

Старши треньор: ВИТАЛ ХЕЙНЕН.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти