Опората на отбора

Опората на отбора

След 48 г. България пак е домакин на най-престижния волейболен форум. Но страната ни не просто е домакин – с усилията на много големи български волейболисти си е извоювала и статута на световна сила, с която всеки трябва да се съобразява. И ако някой си помисли, че „лъвовете“ не могат да хапят, ще му пожелаем приятно прекарване в бяло-зелено-червената гора, каквато ще представлява зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта от 9 до 18 септември! Защото там „лъвовете“ няма да бъдат 6 или 12, ще бъдат 5 хиляди и ревът им ще се чува надалеч. А когато волейболните „лъвове“ и „лъвовете“ по трибуните се обединят, за всеки става страшно!

СИГУРНОСТ, СТАБИЛНОСТ И ОПОРА НА ОТБОРА! Това са най-точните думи за Тодор Скримов. Той е един от най-опитните посрещачи в националния тим на България. Не е сред най-високите, но височината е в амбициите му! По-ниският му ръст (191 см) е компенсиран с други качества – отлично поемане, взривност и височина на отскока. И най-вече - страхотна атака, която вдига на крака родната публика.
Присъствието му на терена винаги носи спокойствие на съотборниците му. Със Скримов наоколо „лъвовете“ имат повече увереност. Опитът му стимулира играта и в посрещане, и на атака, а изявите му дърпат напред. Изключително работлив, дисциплиниран и всеотдаен във всеки момент – това го прави основна единица, незаменима част от всички успехи на националите.

Тодор Скримов е роден е на 9 януари 1990 година в град Перник. Започва кариерата си като юноша на Миньор (Перник). Израстването му до голям състезател и национал не става лесно, като се постига с много упоритост и настоятелност. Съдбата му е блестящ пример, че няма невъзможни неща, а с много, много работа, постоянство и продължаване по поетия път до край може да се постигнат мечтите, целите и високите резултати.

След Миньор преминава в Славия, но не продължава в мъжкия отбор. Решава да се запише да учи в университет във Франция. През 2007 година започва да играе в аматьорския Фрежус, където треньорът Тиери Глоувач открива таланта му. Следва упорита работа в продължение на две години, като Тодор Скримов израства неимоверно и бива забелязан от френските специалисти. През 2009 година родният волейболист отива на проби в Пари Волей. А там веднага забелязват качествата му и го вземат в отбора. Играе в Пари Волей от 2009 до 2013 година, като през сезон 2012/2013 година става вицешампион на Франция. Част е от идеалния отбор за сезон 2010/ 2011 г. на един най-популярните спортни ежедневници – „Екип“ и посрещач №2 на Франция. По късно същата година подписва договор с италианския клуб Андреоли (Латина). От 2015 до 2017 година се състезава в Ревивре (Милано). През 2017 година преминава в руския НОВА (Новокуйбишевск). Продължава със страхотните си изяви, а руските медии изразяват мнението си, че специалистът, открил Скримов за волейбола, трябва да получи бонус...

В националния тим на България е от 2011 година - след фурора във Франция веднага получава покана да се присъедини към състава. С „лъвовете“ Скримов записва престижното четвърто място на летните Олимпийски игри в Лондон през 2012 г. Следва поредица от големи шампионати в топ 4 - на Европейско първенство през 2013 г., в Световната лига през 2013 г. и на Европейското първенство през 2015 година.

През миналата година Скримов позна щастието да си родител, като стана баща на малката Ася. През това лято националът премина и в лоното на семейните, като се врече на красивата и пленителна Силвия и двамата вече са семейство Скримови.

Голямото семейство от приятели на българския волейбол знае – със Скримов България е вдъхновена, отборът има опора! И всички имаме вяра, че той ще бъде във вихъра си по време на световното първенство, за да отговори на фенската любов с взривяващи отигравания, превръщащи пълната зала с български фенове в изригващ вулкан!

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти