Американец спечели 4-ия етап на "Вуелта"-та

Американец спечели 4-ия етап на "Вуелта"-та

Американецът Бенджамин Кинг спечели четвъртия етап от тазгодишното издание на колоездачната Обиколка на Испания. 29-годишният Кинг беше най-бърз по 161.4-километровото трасе от Велес-Малага до Пуерто де Алфакар с време 4:33:12 часа. Това беше първия планински етап от надпреварата. Той изпревари с финален спринт 100 метра преди края Никита Сталнов (Казахстан), който остана втори на 2 секунди.

Трети на 13 секунди изоставане завърши Пиер Ролан от Франция. Кинг участва за четвърти път във Вуелтата, но днес записа първата си етапна победа в кариерата в това състезание. "Не вярвах, че ще спечеля до последния километър. Все още съм изненадан от тази победа", каза американецът след финала.

Лидерът в генералното класиране Михал Квятковски (Полша) завърши с основната група и остана на върха с общо време 13:47:19 часа. Той има преднина от 7 секунди пред германеца Емануел Бухман. На третото място се изкачи Саймън Йейтс от Великобритания, който е на 10 секунди от лидера. Шампионът във Вуелтата през 2009 година Алехандро Валверде (Испания), беше втори след вчерашния трети етап, но днес се смъкна на четвъртото място, на 12 секунди зад Квятковски.

Обиколката на Испания завършва в Мадрид на 16 септември.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти