Националите с чиста победа срещу Египет

Националите с чиста победа срещу Египет
Волейболистите от националния отбор на България победиха Египет с 3:0 (25:18, 26:24, 25:19) в последната си открита контрола преди старта на Световното първенство, играна тази вечер в зала "Конгресна" в ДКС във Варна. По решение на щабовете двата отбора ще играят допълнителни геймове.
Утре (4 септември) двата отбора ще изиграят отново среща, която обаче е закрита. Тя ще бъде последна и за двата тима преди Мондиал 2018.
Селекционерът на България Пламен Константинов започна мача с Георги Сеганов, Тодор Скримов, Николай Учиков, Виктор Йосифов, Валентин Братоев, Николай Николов и Теодор Салпаров като либеро.

Националите започнаха по-добре първия гейм и поведоха с 5:2, но допуснаха гостите от Египет да изравнят при 5:5. Последваха две равенства, след които България отново поведе с 3 точки. В края на първата част с отлична серия от 4 точки националите затвориха първата част с 25:18.

През втората част отново българите стартираха по-добре и поведоха. В средата на частта те имаха четири точки аванс при 18:14, но позволиха на Египет да изравни при 20:20. Последваха четири изравнявания на резултата, но след две грешки на египетския тим България успа да вземе втората част с 26:24.
След равенство в началото на третия гейм националите успяха да поведат в резултата с 2 точки при 4:2, а в последствие и 3 точки при 8:5. България успя да поведе с 6 точки при 17:11, след два отлично изпълнени начални удари на Николай Пенчев. До края на третата част домакините нямаха проблеми и я спечелиха с 25:19 и съответно мача с 3:0.

България стартира участието си на Световното първенство, но което е домакин заедно с Италия, в неделя (9 септември) от 20.30 часа, като първи съперник на националите ни в зала "Конгресна" във Варна ще бъде Финландия.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти