Мартин Чой сменя двете гуми с четири

Мартин Чой сменя двете гуми с четири

Най-добрият български мотоциклетист Мартин Чой се готви за поредното си предизвикателство. На 16 септември, на писта "Пауталия" в Кюстендил, ще се проведе първото по рода си за България, а и цяла Източна Европа, отборно картинг състезание по издръжливост от типа на "24 часа на Льо Ман". Българският формат се нарича "ЕКО 12ч. на България".

Въпреки че излиза от зоната си на комфорт и сменя мотора с картинг, Мартин има богат опит в подобни състезания. Зад гърба му са вече три участия в "24 часа на Льо Ман" и по един старт в "8 часа на Ошерслебен" и "8 часа на Словакия ринг".

В отбора на Мартин "EKO Racing Team" ще влязат бившият състезател в MotoGP Лукаш Пешек, познатият ни от "24 часа на Льо Ман" Яро Черни и Михаил Иванов. В рамките на надпреварата, те ще премерят сили със световно известни имена от Формула 1 и Moto GP, като Витантонио Лиуци, известен с победата си над Михаел Шумахер през 2001 г. и световният шампион по картинг от 2000 г. Колин Браун.

"Много се вълнувам за 12-те часа на България. Подобно нещо не е правено до момента в тази част на Европа, а това, че България е домакин, е направо невероятно. Имам доста опит с шофирането на 4 гуми, а и вече съм участвал в няколко ендюранс шампионата, така че планирам да дам всичко от себе си. За мотивацията ми допринася и фактът, че ще караме пред родна публика. Конкуренцията също не е за подценяване. Бившият световен шампион Колин Браун и Витантонио Лиуци, който навремето победи Шумахер на собствената му писта в Германия, ще бъдат в един отбор. Със сигурност ще бъде много интересно. Каня всички фенове на моторните спортове да ни гледат. Входът е свободен, а емоциите са гарантирани!", сподели Мартин Чой, в компанията на изпълнителния директор на "ЕКО България" Алексис Атанасопулос.

"В България има страшно много фенове на автомобилните и моторните спортове. За нас от "ЕКО България" е чест да можем да им осигурим подобно уникално изживяване. Лично аз смятам, че тук има огромен потенциал за развитието на такива събития. Освен това, имаме и много талантливи състезатели. Мартин е най-яркият пример и затова го подкрепяме вече 8 поредни години", заяви г-н Атанасопулос.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти