Вижте идеалния отбор на лоялните футболисти за сезон 2018/19

Вижте идеалния отбор на лоялните футболисти за сезон 2018/19

В съвременния футбол е все по-голяма рядкост даден играч да се задържи дълго време в един и същ клуб. Пример за това е българският нападател Валери Божинов, който в момента играе за 15-ти различен отбор в своята кариера.

От Bleacher Report обаче намериха 11 футболисти, които да оформят Идеалния отбор на лоялните играчи в топ 5 на европейските първенства (Англия, Испания, Италия, Германия, Франция). Критериите за подбора са следните: да са прекарали поне 10 години в настоящия си клуб и да са активни футболисти.

Вратар

Хулиан Сперони от първодивизионния английски Кристъл Палас е на вратата. 39-годишният страж може да се гордее с цели 15 сезона в настоящия си тим, като в осем от тях отборът играе в Чемпиъншип. Аржентинецът има 403 официални мача за Палас, като е играл само за още два други отбора - Платенсе и ФК Дънди.

Защитници

В дясната част на отбранителния вал е поместен Серхио Рамос. Достатъчно е само да се спомене фактът, че през последните три сезона вдига купата на Шампионската лига с капитанската лента на Реал Мадрид. В момента кара 14-ия си сезон в Кралския клуб, за който има 569 официални двубоя и 76 попадения. Излишно е да се изброяват трофеите му с бялата фланелка. Играл е само за един различен от мадридчани отбор - има три сезона в Севиля, чийто юноша е.

Единият централен защитник в селекцията е Жерард Пике. Това е 11-ият сезон за юношата на Барселона в клуба. Подобно на Рамос, с когото дълги години бяха двойката в защитата на Испания, каталунецът има безброй трофеи с екипа на своя отбор, за който има 450 официални срещи и 40 гола. Преди това той има мачове за Манчестър Юнайтед и Сарагоса (като преотстъпен от “червените дяволи”).

Негов партньор в сърцето на отбраната е Венсан Компани, който е един от пионерите в Манчестър Сити, откакто английският шампион е с арабски собственици. Белгиецът започна 11-ия си сезон на “Етихад”, където неслучайно е капитан. Въпреки множеството контузии през последните години, той има 337 мача за отбора, в които е отбелязал 19 гола. Най-големите му успехи с “гражданите” са трите титли във Висшата лига.

Определяният от мнозина като най-добрият ляв бек в света в момента Марсело заема тази позиция в състава. Бразилецът е част от Реал Мадрид за 13-ти пореден сезон, като почти не отстъпва на Рамос по трофеи на “Сантиаго Бернабеу”. За Белия балет той има 456 двубоя и 33 гола. Има само един бивш отбор - Флуминензе, където се изгражда като футболист.

Халфове

Подобен списък е немислим без символът на Рома Даниеле Де Роси, който е също толкова обичан и уважаван в Рим, колкото иконата Франческо Тоти. Причината - спиращите дъха 18 сезона на “Олимпико”. Юношата на “вълците” няма нито една среща за друг клубен тим. Безкомпромисният опорен халф има 594 официални срещи и 61 попадения за Рома - достоен наследник на Принца на Рим като капитан на отбора.

Серхио Бускетс е един от последните наложили се в първия състав на Барселона продукти от Ла Масиа. Точно днес се навършват 10 години от неговия дебют в Примера дивисион като футболист на каталунците, които са единственият клубен отбор в неговата блестяща кариера. Освен редицата трофеи на “Камп Ноу” дефанзивният полузащитник има и 486 мача за първия тим и 13 гола (съответно 25 и 2 за дубъла).

Последният представител в тази престижна халфова линия е Аарън Рамзи. За непримиримия уелсец това е 11-ти сезон при “артилеристите”. Той може и да няма титла на Англия с тях, но в колекцията му от трофеи с тима намират място три Купи на ФА и два пъти Къмюнити Шийлд. Има точно 333 официални мача за лондончани с 58 гола. Юношеският му клуб е Кардиф, за който има двубои и като преотстъпен от Арсенал. Другият отбор, в който е играл под наем, е Нотингам Форест.

Нападатели

Честта да бъде дясно крило на този състав се пада на Франк Рибери от Байерн Мюнхен. 35-годишният французин кара своята 12-та кампания на “Алианц Арена”. Откакто е част от баварците, той не спира да печели трофей след трофей, както и да поставя рекорд след рекорд с отбора в Германия. Мачовете му за мюнхенци са 391, а головете - 117. Далече са времената, в които играе последователно за Булон, Але, Брест, Метц, Галатасарай и Олимпик Марсилия.

Мястото отляво е отредено за любимеца на неаполитанските тифози Марек Хамшик. Словакът не се радва на трофеи в Наполи, но не може да се оплаче от липса на любов от страна на феновете на тима. Има защо да е толкова обичан - след 12 сезона капитанът на “партенопеите” има 503 официални срещи за тима и 120 гола (рекорд за клуба и повече от Диего Марадона). Преди това той се е подвизавал единствено за Бреша и родния Слован Братислава.

Няма по-достоен водач на атаката на тима от небеизвестния Лионел Меси. Всички думи за неговите качества и лоялност за излишни. След 15 сезона като играч на Барселона трофеите му с клуба (33) са повече от годините му (31). Всички най-значими рекорди в клубната история и тези на испанското първенство са негово притежание, както и рекордните (заедно с Кристиано Роналдо) пет Златни топки. Всеки знае, че Барса е единственият клубен тим, за който има официални мачове - 641 за първия състав и изумителните 556 попадения в тях. Тези числа със сигурност ще продължат да нарастват значително в близките години.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти