Лигата в Испания даде предимство на Барса пред Реал Мадрид

Лигата в Испания даде предимство на Барса пред Реал Мадрид
Шампионът Барселона има правото да похарчи с 66,5 млн. евро повече от Реал Мадрид за заплати в клуба през настоящия сезон. Това определи Футболната лига на Испания след ежегодния си анализ за финансовото състояние на професионалните клубове в страната.
За да не се допускат крайности в харченето на пари, Лигата изчислява - въз основата на приходите и бюджетите на клубовете - каква трябва да е горната граница за заплати. Така каталунците могат да отделят най-много 632,971 млн. евро, докато победителят в Шампионската лига не трябва да прехвърля сумата от 566,530 млн. евро.

Двата колоса значително превъзхождат останали отбори, като за сравнение третият в тази таблица - Атлетико Мадрид, разполага със “само” 293 млн. евро за възнаграждения.

В това перо влизат пари за заплати на футболисти, треньори, поддържащ персонал, осигуровки, колективни бонуси, комисионни към агенти и др.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти