Венсан Коле: Сърцето на България спечели

Венсан Коле: Сърцето на България спечели

Селекционерът на Франция Венсан Коле отдаде дължимото на България, след като възпитаниците му отстъпиха с 68:74 при гостуването си в “Арена Ботевград” в мач от световните квалификации за Мондиал 2019. Опитният специалист, извел Франция до европейска титла през 2013 година и до бронз от световно първенство година по-късно, похвали бившия си играч в Страсбург Дий Бост, както и цялостната игра на “лъвовете” на Любомир Минчев.

“България беше готова за нас. Натискаха ни до края и затова загубихме. Не бяхме играли така досега. Не бяхме готови, не мисля, че става дума за подценяване. Не контролирахме нещата. Много труден мач”, коментира Коле след поражението, което е първо за французите от над година насам.

“Дий Бост беше невероятен. Всичко започна от него. Той бе един от най-добрите на терена, заедно с Димитров. Не заслужавахме победата, защото правихме грешки. Сърцето на България спечели. Не баскетболът, а сърцето. Това е спортът. България го заслужи, поздравления”, добави още опитният наставник.

Снимка: Марин Маринов, Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти