Катрин Тасева: Ние продължаваме да пишем нашата история (видео)

Катрин Тасева като цяло е доволна от представянето си на световното първенство по художествена гимнастика в София.

Българката завърши шеста в индивидуалния многобой и заедно с Невяна Владинова и Боряна Калейн спечели сребро в отборната надпревара. Това е скок в класирането за Тасева, която беше десета на шампионата на планетата в Пезаро (Италия) през миналата година.

"Аз съм щастлива и горда. Има голям скок при мен и при Неви. Вървим с нея по един път. Вървим само нагоре. От състезанието като цяло съм доволна. Може би психически трябваше да издържа на финалите, щях да съм още по-доволна. Изпуснах още няколко медала. Г-жа Раева ни окуражаваше преди да излезем на килима. Искам да благодаря на всички хора, които ни подкрепяха. Аз съм доволна от днес и успях да покажа себе си в най-добра светлина", коментира Тасева след състезанието.

"Относно този формат на първенството ще го обсъдим с колежките и ще се стигне до единодушие, защото е много тежко, когато всички най-добри гимнастички се класират за многобой и трябва да се играят прекалено много съчетания", добави тя и пожела късмет на ансамбъла в предстоящите два дни на световното първенство.

"Сега на нас ни дават 17 дни почивка. После на Белмекен, както винаги. Старата песен на нов глас. Както всички знаят, ние с Неви сме много близки и извън залата. Това, че винаги сме заедно, е толкова хубаво. Едва ли някой ще запомни днешния ден след вчера. Ние продължаваме да пишем нашата история, защото от 17 години България не е печелила медал в отборната надпревара. Хората ще запомнят състезанието по този начин", каза още Катрин Тасева.

Последвайте каналите ни в:

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти