Дина Аверина: Обещах на сестра си, че ще спечеля златния медал в многобоя и ще й го подаря

Дина Аверина: Обещах на сестра си, че ще спечеля златния медал в многобоя и ще й го подаря

Рускинята Дина Аверина спечели втората си абсолютна световна титла в кариерата, след като триумфира в многобоя на шампионата на планетата по художествена гимнастика в София.

След състезанието 20-годишната рускиня заяви, че е обещала да вземе златния медал в многобоя, за да го подари на своята сестра-близначка Арина Аверина, която също е в София, но не се класира за финала на многобоя за сметка на третата рускиня Александра Солдатова.

"Много съм щастлива, че спечелих, защото обещах на Арина да завоювам този златен медал заради нея и ще й го подаря. Ако не беше нейната подкрепа, аз се боя, че нямаше да мога да играя. Тя, както винаги, ме успокои и каза, че не трябва да се притеснявам,а не обръщам внимание на никого и нищо, посъветва ме да играя за себе си и за публиката", каза Аверина пред руските медии в София след края на многобоя.

"Арина прекрасно знае, че всичко премислям много в главата си и затова ме посъветва да не мисля за нищо. Когато всичко свърши, аз се разплаках - от емоции, от умора, от радост, от факта, че всичко е зад гърба ми. Този златен медал го спечелих по-трудно, отколкото титлата в Пезаро преди година", добави двукратната абсолютна световна шампионка.
Последвайте каналите ни в:

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти