Наплашените от УЕФА "червени бикове" взеха първа победа

Наплашените от УЕФА "червени бикове" взеха първа победа
Тимът на РБ (Лайпциг) извоюва първата си победа в Бундеслигата този сезон след трудно 3:2 над гостуващия Хановер 96 в среща от третия кръг. През последните 35 минути “червените бикове” защитаваха крехкия си аванс и в крайна сметка се поздравиха с успех.

Напрежението върху отбора беше видно не само заради неубедителните резултати досега, а и заради опасността от наказание от УЕФА. Европейската централа разследва жалба на Френската футболна федерация за отказа на Жан-Кевин Огюстен да се присъедини към лагера на младежите на “петлите” за изминалите квалификации срещу България и Люксембург. От Лайпциг подкрепиха своя нападател, но днес се принудиха да го извадят от групата от страх евентуално да не им бъде присъдена служебна загуба.

От неговото отсъствие се възползваха Юсуф Поулсен и Тимо Вернер, които вкараха попаденията. Датският национал откри в 9-ата на празна врата, но четири по-късно Никлас Фюлкруг изравни със страхотно изпълнение от въздуха.

След това Вернер демонстрира високата си класа с два гола в 40-ата и 63-ата минути. В 65-ата Миико Алборноз фиксира още едно красиво попадение, но повече голове не паднаха.

Хановер 96 остава без победа, като има 2 точки в актива си.

В четвъртък Разенбалшпорт приема Ред Бул (Залцбург) в първи мач от групите на Лига Европа.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти