Гледай на живо

"Синя звездна класация", ОСК "Левски" награждава най-добрите си спортисти

Славия и Ботев (Пловдив) "приспаха" публиката на "Васил Левски" (видео+галерия)

Славия и Ботев (Пловдив) завършиха 0:0 в скучен двубой от 8-ия кръг в Първа професионална лига. Двата тима създадоха по едно чисто голово положение, което бе крайно недостатъчно за претенциите и амбициите на двата тима. През първата част Диого изпусна да вкара отблизо, а след почивката Милчо Ангелов нацели греда след едно от малкото класни отигравания в сблъсъка.

Срещата започна с минута мълчание в памет на загиналите през седмицата в катастрофа четирима футболисти на Павликени.

100 Славия - Ботев (Пловдив)

Първата по-интересна ситуация бе в 12-ата минута. Тогава новото попълнение на Славия Ашковски нахлу в наказателното поле, Кристиян Димитров го задържа леко за гащетата, след което се хвърли на шпагат. Македонецът падна, но реферът Никола Попов прецени, че съприкосновението е твърде леко и не посочи бялата точка.

100 Славия - Ботев (Пловдив)

В 34-ата минута Ботев създаде първото голово положение в двубоя. Стивън Петков отне топката от бранител в бяло и подаде към Афонсо. Той преодоля Сашо Александров и пусна по земя към Диого, но последният не уцели добре топката и тя излезе в аут след шут от 5-6 метра.

С това се изчерпаха малко по-интересните неща за първата част, а след почивката нещата не се промениха кой знае колко.

В 52-ата минута дойде и първият точен удар по посока на една от двете врати. Отправи го Йордан Минев, но шутът на бранителя бе твърде слаб и по никакъв начин не затрудни Петков. Славия отговори в 70-ата минута с първата си реална голова атака. Карабельов намери Милчо Ангелов на границата на наказателното поле, нападателят стреля отлично с десния крак, но фалцовият му шут нацели сглобката на горния ляв ъгъл. Секунди по-късно Ангелов отново бе близо до попадение, но сантиметри не му достигнаха да засече с глава центриране отдясно.

Ботев отговори с контраатака в 73-ата минута, която завърши с неточен шут на Неделев.

До края на двубоя съперниците заложиха на битка в центъра на терена, но и много грешки при подаванията, което се отрази на качеството на играта и мачът логично приключи при 0:0.

СЛАВИЯ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 0:0

СЛАВИЯ:

1. Петков, 55. Христов, 38. Гамаков, 25. Александров, 37. Ашковски, 19. Велковски, 35. Йомов, 10. Карабельов, 7. Ангелов, 8. Шоколаров, 33. Иванов

БОТЕВ ПД:

22. Кайзер, 28. Филипов, 5. Димитров, 6. Ничев, 23. Минев, 18. Терзиев, 17. Балтанов, 8. Неделев, 9. Диого, 93. Афонсо, 20. Петков

Стадион:

"Васил Левски", София

Съдия:

Никола Попов


МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!

снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти