Американка ще се бори за първата си титла от WTA турнир

Американка ще се бори за първата си титла от WTA турнир

Джесика Пегюла от САЩ достигна за първи път в кариерата си до финал на турнир по тенис на WTA. 24-годишната квалификантка Пегюла наниза 10 аса и елиминира поставената под номер 5 своя сънародничка София Кенин с 4:6, 6:2, 6:4 на полуфиналите на надпреварата на твърди кортове от сериите "Интернешънъл" в канадския град Квебек с награден фонд 250 хиляди долара.
Тя загуби първия сет след единствен пробив за 3:4, но в последствие изравни след серия от четири поредни гейма във втората част. В решаващия трети сет 227-ата в света Пегюла на два пъти повеждаше с брейк, но 67-ата в световната ранглиста Кенин изравняваше. Все пак квалификантката стигна до нов пробив за 6:4, с което стигна до победата.
В търсене на първата си титла американката ще се изправи срещу поставената под номер 8 Полин Парментие (Франция), която се справи в другия полуфинал с британката Хедър Уотсън с 5:7, 6:3, 7:6(5) след малко повече от два часа и половина. 32-годишната Парментие, 69-а в класацията на WTA, търси четвърти трофей в кариерата си и втори за сезона след победата си в Истанбул през април.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти