Богдан Кючуков: Натурализирането на Симон е глупост

Богдан Кючуков: Натурализирането на Симон е глупост

Като глупост определи натурализирането на кубинския волейболист Робертланди Симон легендарният ни треньор Богдан Кючуков.  Специалистът, извел България до бронза от световното през 1986 година, недоумява как въобще се е стигнало до това намерение. Според него подобен ход не само няма да реши проблемите ни, а дори ще ги задълбочи.

“Това ще забави развитието на младите, с които така или иначе не се работи правилно. И какво става в един момент? Имаме кубинец, да вземем по един американец, руснак и италианец и всичко ще ни е наред”, коментира Кючуков пред “Меридиан Мач”.
Според него имаме достатъчно състезатели на поста централен блокировач, на който играе Симон. Кючуков изброява имената на Виктор Йосифов, Теодор Тодоров, Николай Николов, Светослав Гоцев, младите Алекс Грозданов и Красимир Георгиев.
“Симон ще е полезен на клубен отбор, а не на представителния. Във федерацията не се работи правилно. Там са бизнесмени, а не хора, които разбират от спорта. Трябва да се върне треньорския съвет и да се започне работа отдолу, където да се направят инвестиции, за да има материал след време. Прав бе Георги Чолов, като каза, че за 4 години, откакто Пламен Константинов е треньор, трябваше да има два национални отбора”, казва още Кючуков.
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички