Хейнен: Нищо не се е променила за мен! Целта ми е медал от Токио 2020

Хейнен: Нищо не се е променила за мен! Целта ми е медал от Токио 2020

Белгийският селекционер на новия-стар световен шампион Полша Витал Хейнен заяви скромно, че нищо не се е променило за него, въпреки че изведе “Дружина полска” до титлата на Мондиал 2018.  
 

Полските волейболисти не крият, че защитата на шампионската титла от 2014 нямаше да бъде възможна без личността на Витал Хейнен. Белгийката обаче не възнамерява да почива на лаврите си и се стреми към медал на Олимпийските игри.

 

“Нищо не се променя за мен”,  каза скромно Хейнен след големия успех в Торино, където Полша победи Бразилия с 3:0 във финалната среща.

Привличането на белгиеца Витал Хейнен за селекционер на Полша се оказа страхотно попадение. Преди началото на Мондиал 2018 много малко бяха волейболните специалисти, които предричаха успех и класиране в Топ 6 на Полша. В крайна сметка Полша защити световната си титла от 2014 година и то по убедителен начин.

Полша е новият-стар световен шампион!
49-годишният белгийски специалист, който преди 4 години изведе Германия до бронзовите медали, подчерта, че след успеха в Торино няма намерение да почива на лаврите си.
“Нищо не се променя за мен. Медалът на Олимпийските игри е моята цел. Този успех в шампионата показва само какъв е нашият потенциал. Следващата година ще бъде още по-трудна, защото всички ще ни гледат като световни шампиони”, заяви Хейнен в интервю за Polsat Sport.

„Сплотеността на състава ни бе ключът за нашия триумф в това първенство. Фактът, че бяхме честни един с друг, че си казахме „това и това са проблеми“. Имаше големи трудности, тежки моменти, загуби, но преодоляхме всичко заедно, като колективът бе в основата“, коментира Витал Хейнен.

„Спечелихме шампионската титла, но това е само началото. Полша заслужава медала на Олимпийските игри. Имаме голям потенциал и искам да го реализираме и в Токио“, добави Хейнен.

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти