Венци Стефанов каза защо Славия загуби от Левски и отправи призив към националите

Венци Стефанов каза защо Славия загуби от Левски и отправи призив към националите

Президентът на Славия - Венци Стефанов, даде интервю за Sportal.bg, в което заяви, че националният отбор на България задължително трябва да вземе четири точки от мачовете срещу Кипър и Норвегия. Босът на “белите” коментира повиквателната на Георги Петков, премиите за класиране на Европейското първенство и загубата от Левски. Стефанов добави още, че в момента върви работа по изграждане на осветление на стадион “Славия”.

- Г-н Стефанов, националният отбор на България среща Кипър и Норвегия. Ще успеем ли да се преборим с коравите ни съперници?

- Нашите момчета трябва да бъдат доста концентрирани. Естествено, на мен ми се иска да извлечем максимума от тези два мача. Не знам дали това ще се случи, но задължително трябва да вземем поне четири точки. Може да се окаже, че гостуването в Норвегия ще бъде по-лесно, тъй като домакините на всяка цена ще се хвърлят в атака. Ще търсят задължителна победа, което ще открие възможности пред България.

- Как ще коментирате повиквателната на Георги Петков? На 42 години той е един от най-добре представящите се вратари в Първа лига.

- Георги Петков разполага с много добри качества. Това не е тайна за никого. Ако Петър Хубчев прецени, той може да вземе участие в мачовете. Надявам се това да се случи. Ако Петков покаже истинскитe си възможности, със сигурност ще бъде много полезен за България.

- Напоследък много се коментира какви премии ще получат футболистите, ако се класират на Европейското през Лигата на Нациите...

- Вижте, аз лично не съм запознат каква точно е сумата, но в едно нещо съм сигурен. Ако футболистите постигнат поставената цел, ще останат доволни. Според мен обаче преди такива важни мачове не бива да се говори и мисли за пари. Играчите преди всичко трябва да играят за честта на България. Никой няма да ги забележи в мачовете от родното първенство, а по време на битките на голямата сцена. Какво по-хубаво да играеш за националния отбор.

- Защо Славия допусна загуба от Левски? Отрази ли се отсъствието на Георги Петков?

- Разбира се, че даде отражение. Когато Георги Петков е на вратата, защитниците пред него играят много по-стабилно. Срещу Левски бранителите направиха две грешки и ни вкараха два гола.

- Кога Славия ще се върне в своя дом? Докъде стигне работата по изграждане на осветлението на стадион “Славия”?

- В момента тече работа по изграждането на осветлението. Даже в момента тече окабеляването. Първоначално от фирмата, която слага осветлението, ми казаха, че до 10 ноември ще са готови, но наскоро поискаха още 1-2 седмици срок. Надявам се до 20 ноември всичко да е готово. Както знаете, Славия смени настилката на официалния терен. В момента тревата е в отлично състояние. Същото се отнася и за помощните терени.

- Много се говори за Димитър Рангелов. Ще се завърне ли нападателят в Славия?

- Митко е добре дошъл в Славия. Говорил съм с него и ако прецени, вратите са отворени.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти