Стотици питат как Sportal.bg ще изписва отбора – ЦСКА-София или ЦСКА (ето нашето становище)

Стотици питат как Sportal.bg ще изписва отбора – ЦСКА-София или ЦСКА (ето нашето становище)

"Ред Енимълс" преведе осем милиона лева в сметката на ПФК ЦСКА АД и придоби активите и емблемата на автентичното дружество. Собственик на фирмата от днес е Искра Григорова, която е в съвета на директорите на ПФК ЦСКА - 1948 АД, собственик на ЦСКА-София.

Казусът около емблемата на ЦСКА предизвика огромен обществен интерес. Веднага след плащането се заформи сериозна дискусия около изписването на името на ЦСКА. И по-точно как да се изписва – ЦСКА или ЦСКА-София.

Sportal.bg получи множество запитвания относно това как ще процедира оттук нататък с изписването на името. Преди да обясним, желаем да поздравим феновете на ЦСКА за възпитано зададените въпроси. Важно е да отбележим, че през последната година и половина нашата медия настояваше да бъде платена емблемата и бе твърдо против да се правят компромиси.

Затова сега отправяме поздравления към феновете на ЦСКА и се надяваме да сме били полезни на "червената" общност. Относно изписването на името, ще продължим да назоваваме клуба като "ЦСКА-София", както всички официални институции в лицето на ФИФА, УЕФА и БФС.

С изкупуването на активите, ЦСКА-София си извоюва правото да кандидатства за правоприемник на ЦСКА, което е добра новина за "червените" фенове.

През всички години от своето съществуване Sportal.bg винаги се е стремял да бъде коректен, да се позовава на официалните институции и е призовавал да се спазват правилата и законите, и смятаме да продължим тази политика.

Веднага след като ЦСКА-София бъде преименуван от БФС на ЦСКА, нашата медия с радост ще се съобрази с решението и ще започне да изписва името по същия начин.

Снимка: Булфото
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти