За голямата победа на ЦСКА и голямото падение на журналистиката в България

За голямата победа на ЦСКА и голямото падение на журналистиката в България

Вчера “Ред енимълс” придоби емблемата и активите на ЦСКА за 8 млн. лева и логично настана еуфория сред червената общност.

Феновете ликуват и то с пълно право. Те са едни от основните виновници парите да бъдат платени. Ако не бе техният натиск спрямо собствениците на ЦСКА-София, въпросната сума нямаше да бъде дадена, а с това приключваха претенциите на този клуб за наследник на ЦСКА.

Друг, който изигра основна роля в казуса, бе създаденият от запалянковци на червените ЦСКА 1948. Той се появи с една цел - да спре измамата и гаврата с ЦСКА, която започна с умишления фалит на 31-кратния роден шампион. Ако не бе този клуб, сега нямаше да говорим, че ЦСКА-София има моралното право да е наследник на ЦСКА. Емблемата отиваше в някоя канавка, а крамолите, че Литекс се е самонастанил незаконно на “Армията” щяха да продължат вечно.

Не на последно място трябва да похвалим Юлиан Инджов и Гриша Ганчев - хората, които платиха парите за активите и емблемата. Те бяха основни фактори при фалита на ЦСКА през 2016 г., но с действията си от вчера показаха, че са осъзнали огромната си грешка и полагат усилия да я поправят. Тук трябва да оставим вратичка и да допълним, че поздравленията за двамата ще са заслужени, но когато се установи, че въпросните 8 млн. лв. са излезли от техните джобове, а не по някаква нова схема в държавата.

Изненадващо в общата еуфория се включиха и почти всички медии - пишейки така, сякаш са изиграли основна роля за спазването на морала и законите в Република България.

А до вчера повечето журналисти и медии бяха паднали толкова ниско, гордеейки се с факта, че погазват етиката, загърбват всякакъв морал и открито пропагандират за успешен край на измамата с фалита на ЦСКА.

Е, можем да кажем, че пропагандата им не успя, което не им попречи с гордост да обявят от екрани, сайтове, радиа и вестници, че “ЦСКА-София е платил и вече морално може да се счита за наследник на ЦСКА”. Но каква е тяхната заслуга за това? Никаква.

В крайна сметка истината ги смачка и те загубиха.

Истината, която бе защитавана до последно единствено от Sportal.bg и подкрепена от още малцина медии като вестник “Сега”, “Медиапул” и телевизия “Европа”. Всички останали се държаха по начин, по който в едно демократично общество щяха да бъдат сдъвкани и изплюти от хората, но за техен късмет, развиват “медийна дейност” на територията на България.

Истината, която от самото начало трябваше да получи яростна защита от абсолютно всички журналисти с оказването на натиск за оздравяването на ЦСКА.

Оказа се, че това не е непостижима цел. Особено след вчерашното плащане накуп на 8 млн. лв. Трябва да признаем, че Sportal.bg загуби битката в опитите си да убеди всички, че ЦСКА трябва да бъде оздравен и умишленият фалит стана факт. После се опитахме да убедим, че търгът за “Армията” трябва да се проведе честно, тъй като това ще осигури сериозни инвестиции за изграждането на модерен стадион. Отново не бяхме чути и всичко бе направено по познатия у нас начин - под масата.

Третата битка обаче стигна до успешен край. ЦСКА-София плати 8 млн. лв. за активите и емблемата на ЦСКА, с което даде индикации, че понякога законите и обещанията се спазват дори и в България.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти