Испанският футбол не страда за Кристиано, твърди шеф

Испанският футбол не страда за Кристиано, твърди шеф

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас не се притеснява от напускането на Кристиано Роналдо. Мнозина твърдят, че с трансфера на нападателя в Ювентус испанският футбол е загубил важна част от себе си.

“Направили сме така, че марката “Ла Лига” да бъде над всеки играч или клуб. По принцип искам в нашето първенство да са най-добрите футболисти и треньори. Бих желал наставници в Примера дивисион да са Жозе Моуриньо и Джосеп Гуардиола, но и без тях нивото ни е много високо”, заяви Тебас пред Daily Mail.  

След като обаче Реал остана без Кристиано, головете секнаха. “Белите” не са вкарвали в продължение на шест часа и няма как да се пренебрегне ефектът от тази раздяла.

“Ако примерно Роналдо си беше тръгнал преди 4 години, това щеше да ме обезпокои - продължи шефът. - Бих казал, че по скалата от 1 до 10 щях да съм притеснен около 9. Но сега вече говорим за 4 или дори 3. Вижте стратегията на Премиър лийг:  там не са имали носител на “Златната топка” от времето на Майкъл Оуен. Английското първенство няма и много представители в идеалния отбор на ФИФПро, но това не пречи да генерира най-големите приходи. Това само затвърждава впечатлението, че ако имаш марка като е Премиър лийг, то не е задължително да разполагаш с най-силните състезатели, за да си №1 в света.”

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти