ФИА утвърди най-дългия календар във Ф1 заедно с нови правила за 2019

ФИА утвърди най-дългия календар във Ф1 заедно с нови правила за 2019
Световният моторспорт съвет на Международната автомобилна федерация (ФИА) официално утвърди календара на сезон 2019 във Формула 1 и се съгласи с техническите и спортните промени, които ще влязат в сила догодина.
Предложението на новите собственици на Формула 1 Liberty Media календарът да съдържа 21 кръга бе прието в Париж. Датите за състезанията не са променяни от предварителния календар, който бе публикуван през август.
Сезон 2019 ще бъде най-дългият в историята на Формула 1. Той ще започне на 17 март в Австралия и ще приключи на 1 декември в Абу Даби. Европа ще приеме 11 кръга, докато Азия - пет, Северна и Южна Америка - четири и Австралия - един. Гран При на Китай ще отбележи старт номер 1000 в историята на Формула 1 след основаването й през 1950 г.
Заедно с новия календар ФИА одобри и няколко промени в правилника на шампионата. Това включва нова позиция на огледалата за задно виждане, както и на задното крило, така че да се подобри видимостта. Позицията на on-board камерата също ще бъде преместена, за да не пречи на видимостта на пилотите. Задни светлини ще бъдат добавени и на задното крило на болидите. Ще бъдат направени и малки модификации на т.нар. ореол, за да излизат пилотите по-лесно от автомобилите.
От следващия сезон отборите ще носят пълната отговорност за спазването на всички съображения за сигурност в своите състезателни автомобили.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти